В Україні спостерігається стабільне зростання захворюваності на COVID-19: які прогнози? (відео)

В Україні спостерігається стабільне зростання захворюваності на COVID-19: які прогнози? (відео)
В Україні спостерігається стабільне зростання захворюваності на COVID-19. Лише за минулий тиждень підтвердили 15 тис випадків зараження.

Статистика – сумна, прогнози – невтішні. В Україні спостерігається стабільне зростання захворюваності на COVID-19. Лише за минулий тиждень в країні підтвердили 15 тисяч  випадків зараження.

Понад 85% серед померлих – це люди, віком понад 60 років, які мають бути не просто щепленими двома дозами, а повинні були б вже отримати як в Данії, Іспанії, Португалії інших країнах, щеплені вже і першою бустерною дозою, - розповів Федір Лапій, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.

Переважає, за словами лікарів, штам коронавірусу «кракен». Поширюється він значно швидше, ніж інші. Водночас часте перебування українців у бомбосховищах є неможливим для дотримання протиепідеміологічних норм. Відтак є ризик, що хворітиме дедалі більше людей. Для подолання пандемії COVID-19 Україна має докласти надзусиль та відновити вакцинацію на довоєнному рівні, - кажуть медики. За офіційними даними наразі понад 15 млн осіб отримали другу дозу щеплень. 3 млн з них – вакцинувалися першим бустером. 

В нас зараз є ресурси, щоб мінімізувати летальні...вони залишені, - каже Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоровʼя України, Головний державний санітарний лікар України.

Нагадаю, на початку березня новий штам «Кракен» виявили і на Львівщині. У двох жінок, які не виїздили за межі Львова. А за попередній тиждень від ускладнень коронавірусу померло 18 жителів області. Водночас напередодні Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом заявив, що саме цього року ВООЗ зможе оголосити про закінчення пандемії COVID-19  у світі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований
36-річний мешканець Львівщини, що не мав щеплення проти коронавірусу, помер від штаму Covid "Дельта".
Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео) Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео)
Приймати маленьких пацієнтів з діагнозом COVID-19 почала міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Loading...
Load next