У Львові в останню путь провели Назарія Сподара, який загинув на війні

У Львові в останню путь провели Назарія Сподара, який загинув на війні
В останню путь у Львові провели Назарія Сподара, який віддав своє життя заради світлого майбутнього України

В останню путь у Львові провели ще одного героя, який віддав своє життя заради майбутнього України. Назарій Сподар народився 28 жовтня 1984 року у місті Лева. З відзнакою закінчив Львівський національний універститет ім. Івана Франка. Свого часу брав участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності.  До початку повномасштабного вторгнення обіймав посаду директора страхової компанії. А з березня 2022 року добровольцем вступив до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Його рідні розповідають, що він не міг спокійно дивитись на те, як росія намагається захопити нашу країну.




Він завжди усім допомагав, завжди старався усім допомагати. Цінував усіх, тільки себе не беріг, -розповідає донька Назарія, Дарина Сподар.

Наш тато був герой, він був завжди рішучим. Ще до початку війни, за 2 тижні він сказав, якщо почнеться війна, то він піде. Він завжди намагався допомагати усім кому міг. Він загинув задля нас усіх й нашої країни. Слава герою!, - ділиться дружина загиблого Тетяна Сподар.


Попрощатися з героєм прийшли й друзі, які знали Назарія ще зі шкільних років. Розповідають, що він був відкритою людиною та надійним другом, який ніколи не залишить іншого у біді.  
 


Назар був дуже світлою людиною, який завжди йшов на допомогу, - поділилась однокласниця Наталя.
 

Назара пам’ятаю хорошою, життєрадісною людиною. Навіть пригадую випадок зі школи. Він нам завжди давав списувати. Ніхто з відмінників цього не робив, тільки Назар давав. Навіть бувало, що  ми отримували кращі оцінки ніж він. Вчителі це знали, напевно, бачили й знали. От такі хороші спогади. Кращі нажаль йдуть. Нажаль, -  розповідає однокласник Ігор.


А вчителі крім розумної та доброї дитини бачили ще й лідера, який допомагав іншим ставати кращими та відстоювати порядок у своєму класі.
 

Він був у нас фактично в класі як мировий суддя, «мировий» від слова «мир». Якщо в когось виникали конфлікти, то він підходив й казав, що непотрібно махати кулаками, а треба вирішувати все словами. Дуже хороша дитина. Я вірю, що й в дорослому житті він був такий, бо я спілкувалася весь час з його батьками. Для мене це велика, особиста трагедія, - ділиться перша вчителька Назарія Сподара Марія Федчук.


Він мав багато друзів. Імпонує дуже тим, що він ніколи не фальшивив, якщо він був з чимось незгідним, то він говорив це відкрито. Я думаю, що в серцях кожного однокласника він залишив світлий спогад. Словами не передати ту всю біль, яку переживають батьки, дружина, його 2 донечки, сестра й звичайно однокласники. Якби він був поганою людиною, то сьогодні стільки б не прийшли на його похорон, - класна керівниця Назарія Сподара, Оксана Якубченко.

Спочиватиме герой на Личаківському кладовищі поруч зі своїми побратимами, що теж віддали найцінніше, щоб наблизити нас до перемоги.

 

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Віддати шану воїнам: у Львові започаткували міську церемонію прощання із загиблими Героями (відео) Віддати шану воїнам: у Львові започаткували міську церемонію прощання із загиблими Героями (відео)
Львів’ян і гостей міста закликають під час руху похоронної процесії виходити на вулицю та вшановувати воїнів, які віддали за Україну найцінніше – своє життя.
У Львові попрощалися з Богданом Дідухом, що віддав своє життя заради вільної України У Львові попрощалися з Богданом Дідухом, що віддав своє життя заради вільної України
У Львові попрощалися з Богданом Дідухом, що віддав своє життя заради вільної України. У вересні минулого року чоловік прийняв присягу та пішов захищати країну від російських агресорів
Загальноміське прощання з Героєм: у Львові провели в останню путь бійця Юрія Брухаля (відео) Загальноміське прощання з Героєм: у Львові провели в останню путь бійця Юрія Брухаля (відео)
Юрій Брухаль – солдат 103-ї бригади ТрО ЗСУ. Загинув у бою із російськими загарбниками.
Loading...
Load next