Поліція викрили шахраїв, які представлялися військовими та обіцяли посприяти у звільненні з полону

Поліція викрили шахраїв, які представлялися військовими та обіцяли посприяти у звільненні з полону
Правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом військових обіцяли родинам полонених або безвісти зниклих бійців за винагороду посприяти у їх звільненні чи надати про них інформацію

Правоохоронці викрили угрупування шахраїв, які під виглядом військовослужбовців обіцяли родинам бійців, які зараз перебувають у полоні або зникли безвісти за винагороду посприяти у їх звільненні або надати про них інформацію.

Зловмисниками виявилися троє засуджених, які відбували покарання виправній колонії. Інформацію про рідних шахраї знаходили у соціальних мережах.

А свою так звану допомогу вони оцінювали у суму від 3-х до 30 тис. грн. Наразі відомо, про 8-х ошуканих громадян. Проте за наявною інформацією постраждалих значно більше. Щоб втілити в життя злочинні наміри, фігуранти залучили осіб з волі. Саме на них були оформлені банківські картки на які потерпілі відправляли кошти,- розповідає співробітниця ДСР НПУ Альона Лютницька.

Зловмисники заздалегідь придбали мобільні телефони та сім-картки різних операторів, які постійно змінювали. А коли отримували кошти на рахунки підконтрольних осіб, то блокували потерпілих та вимикали телефони. Правоохоронці під час обшуків у виправній колонії виявили чимало речових доказів.

Вилучили планшети мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та чорнові записи. Після проведення необхідних процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозрював трьом засудженим та їхнім спільникам. Кримінальне провадження розслідується за ч.3 ст.190 (Шахрайство) ККУ, - підсумовує Альона Лютницька.

Тепер зловмисники очікуватимуть на покарання, яке їм обере суд.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ отримали модернізовані танки Т-64 та Т-72 (фото) ЗСУ отримали модернізовані танки Т-64 та Т-72 (фото)
Передачу 5 бойових машин українському війську здійснено Державним підприємством «Львівський бронетанковий завод». Роботи перевиконали на 20 млн грн.
На Львівщині призвуть 655 юнаків на військову службу На Львівщині призвуть 655 юнаків на військову службу
Усіх призовників перевіряють наявність COVID-19 методом ІФА-тесту. У випадку негативного результату їх будуть везти на збірний пункт.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next