У Львові відзначають 33-тю річницю підняття прапора над міською Ратушею

У Львові відзначають 33-тю річницю підняття прапора над міською Ратушею

У понеділок, 3 квітня, Львів відзначатиме 33-тю річницю підняття українського національного прапора над міською Ратушею. З цієї нагоди у місті відбудеться низка урочистостей, присвячених історичній даті. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.

Зокрема, об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) розпочнеться спільна молитва та освячення Державного прапора. Опісля учасники урочистою ходою вирушать до Ратуші із розгорнутим освяченим стягом. Під звучання Державного Гімну України почесну місію підняття українського національного прапора виконають депутати 1-го демократичного скликання, представники депутатського корпусу та військовослужбовці Збройних Сил України.

Водночас, об 11:30 на площі Ринок завершиться символічний 33-кілометровий забіг шістьма районними адміністраціями міста Львова, присвячений річниці.

Також, орієнтовно о 14:00, на Личаківському цвинтарі вшанують пам’ять депутатів 1-го демократичного скликання, зокрема Богдана Котика, Василя Шпіцера та Стефанії Шабатури.

Довідково, рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші прийнято 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутатами 1-го демократичного скликання під головуванням Богдана Котика.

Нагадаємо, ТОРівці Львова взяли участь у складному благодійному забігу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Андрій Білий звільнився з посади у міській раді Львова Андрій Білий звільнився з посади у міській раді Львова
Виконувач обов’язків керівника управління безпеки міста та заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий повідомив, що йде з Львівської міськради.
Ввечері у Львові на годину згасне світло
Львів доєднається до найбільшої природоохоронної акції у світі - Година Землі, аби привернути увагу до екологічних проблем планети.
"Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото,  відео) "Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото, відео)
Буде ралі. І не якесь. А Монте-Карло Класік. Одні з найпрестижніших перегонів у Європі.
Loading...
Load next