На Львівщині створили ще один дитячий будинок сімейного типу

На Львівщині створили ще один дитячий будинок сімейного типу

Будинок сімейного типу відкрили у Бродівській територіальній громаді Золочівського району.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Сюди на виховання та спільне проживання влаштували 4 дітей-сиріт, які є рідними між собою та одну дитину, позбавлену батьківського піклування, повідомив начальник Служби у справах дітей ОВА Володимир Лис.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, в яку влаштовуються на виховання на виховання та спільне проживання не менше як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

Всього у Львівській області функціонує 42 дитячих будинків сімейного типу та 74 прийомні сім’ї, в яких виховується 413 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Нагадаємо, На Львівщині запрацювала добровільна пожежна команда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Жорстоке побиття 7-річного хлопчика у Львові (відео) Жорстоке побиття 7-річного хлопчика у Львові (відео)
Вітчим жорстоко побив свого пасинка. У дитини діагностували перелом склепіння та основи черепа, щелепи, а також множинні гематоми.
Жителька Чернівецької області намагалася перемістити через кордон партію контрабанди Жителька Чернівецької області намагалася перемістити через кордон партію контрабанди
54-річна жителька Чернівецької області намагалася через Львівщину провезти до України понад 300 одиниць господарських товарів
Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео) Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео)
На кордоні з Польщею львівським прикордонникам вдалось виявити незаконне перевезення сигарет. Водій автомобіля марки "Audi" заховав у коробку передач 16 блоків цигарок.
Loading...
Load next