У Львові стартував щорічний конкурс льодових скульптур (відео)

У Львові стартував щорічний конкурс льодових скульптур (відео)
За звання найкретивнішого змагаються п‘ятеро майстрів.

Крижана феєрія. На площі перед Оперним театром стартував ІХ конкурс льодових скульптур. Шедеври із криги тешуть п’ятеро іменитих українських митців. Для створення скульптур використовують різноманітні інструменти: від електропил та стамесок до прасок.

Цьогоріч митці фантазують на тему «Свято у Львові». Свої 600 кілограмів льоду скульптор Юрій Царенко хоче перетворити на двометрову інсталяцію під назвою «Гра». Крижаний витвір складатиметься з двох елементів.
 

В мене буде полум’я і на нього буде попадати сніжинка і стоплюватися. Зараз так холодно на вулиці, а полум’я це така річ яка зігріває людей, люди завжди з доісторичних часів грілися біля багаття, збиралися, співали пісні, тому полум’я це радість, — зазначає скульптор Юрій Царенко.
 

Поруч майстерно орудує скульптор Володимир Семків. Митець вирішив вирізати з льоду фігуру ялинки. Щоправда, незвичайної, а креативної. Святкове дерево матиме вигляд піраміди з крижаних одноразових стаканів. Майбутня композиція отримала назву «Святковий післясмак».
 

Мене турбує насправді й думаю не мене одного, що ми залишаємо після себе, після свята зокрема. Свято пройшло, весело, а лишається море пластику, і хотілося б на це звернути увагу, — пояснює скульптор Володимир Семків.
 

Загалом для створення крижаних скульптур учасники конкурсу використали понад 4 тонни льоду. Побачити та сфотографуватися на фоні фігур можуть усі охочі.
 

При хороших погодних умовах, при мінусовій температурі стояти вони точно тиждень зможуть, головне щоб не падав дощ, — зауважує організаторка конкурсу льодових скульптур.
 

Ім’я переможця конкурсу льодових скульптур стане відомо завтра о 17:00. Старання учасників оцінюватиме подружжя митців Дарія Альошкіна та Гордій Старух. На кожного митця чекатиме фінансова винагорода, а також подарунки від спонсорів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Юніори, молодь і абсолют: у Львові відбувся чемпіонат області з плавання (відео) Юніори, молодь і абсолют: у Львові відбувся чемпіонат області з плавання (відео)
У чемпіонаті Львівщини з плавання взяли участь 8 команд, які долали дистанції на спині, вільним стилем, брасом та у комплексі.
На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео) На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео)
Поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які обманом виманювали гроші у своїх жертв.
Loading...
Load next