В Україні однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора

В Україні однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора
Однорічній дитині вперше в Україні пересадили шкіру від посмертного донора

Наталія – мама маленького Андрійка. З її синочком трапилась біда, поки вона відволіклась аби приготувати кашу для дитини, хлопчик потягнув чайник за дріт і перелив на себе кипяток.

Він дуже плакав. Він вже аж не міг плакати. Почервоніла, на личку почервоніла шкіра, а тут він ж одягнений був я почала йому одяг знімати вже у ванній. Ми приїхали сюда, нас в реанмацію повели і ми там були цілу ніч. Нам капельниці йому там цілу ніч капали. І потім на ранок вже йому вже так як трошки легше стало. Цілу ніч коли йому капали я. Я просила Бога, молилася, щоб .., - розповідає мати пацієнта Наталія.

Згадувати ці моменти жінці складно. Адже Андрійко отримав дуже складні опіки, через що довелось виконувати операцію з пересадки шкіри.

Андрійко до нас потрапив у важкому стані. У нього було 25% приблизно опіків тіла і складність була в тому, що це були опіки шиї, обличчя, грудної клітки, тобто верхня частина тулуба і на майбутнє, як прогностично, ознака це складність в тому що в майбутньому можуть почати рости рубці і відповідно контрактури, – керівниця Міського центру термічної обробки і пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова Леся Стрілка.

Для того, що б лікування хлопчика було максимально безболісне та ефективне опікові хірурги лікарні Святого Миколая вирішили пересадити йому шкіру від посмертного донора, чого таким маленьким діткам ще не робили ніколи.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Як працює банківська система в умовах війни та чи чекати на зростання курсу валют? (відео) Як працює банківська система в умовах війни та чи чекати на зростання курсу валют? (відео)
38% фінансових установ за 8 місяців повномасштабної війни стали збитковими.
Реконструкція вулиці Бандери у Львові: ділянку від вул. Чупринки відкриють до Дня Незалежності (відео) Реконструкція вулиці Бандери у Львові: ділянку від вул. Чупринки відкриють до Дня Незалежності (відео)
Влаштування верхнього покриття та облаштування велодоріжок і тротуарів: ділянку від Чупринки до Коновальця планують відкрити для проїзду до Дня Незалежності.
Loading...
Load next