COVID-19 не зник: чому вакцинація важлива досі?

COVID-19 не зник: чому вакцинація важлива досі?

Ще один підступний ворог, якого ми поки що не перемогли. Ковід-19. Не можемо про нього не говорити, і не можемо про нього забути, адже він досі серед нас. Згадаймо перші місяці пандемії, яка розпочалась в Україні. Тоді, багато відчули на собі всю підступність цієї хвороби. Багато людей не пережили. І попри те, що сьогодні він вже не такий активний та небезпеку для здоровя він все ще несе.

За сотанній місяць на Львівщині активізувався перебіг ковід-19. Ми мали рівень захворювання 1250 випакдів в тиждень. За останніх тиждень ми бачимо зниження. Їх є більше 500, а от власне оцей підйом впродовж останнього місяця був таким поштовхом для того, щоб багато людей прийшли і своє щеплення зробили,- розповідає генеральна директорка Львівського обласного лабораторного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Про важливість вакцинації говорить статистика.

За останні 3 тижні кількість летальних у нас становила попередній тиждень 7 випадків, перед тим їх було 10, 16. Серед всіх тих людей лише одна людина отримала одну дозу вакцини проти ковід019. Всі решта мали вік понад 65 років, мали низку хворнічних захворювань і відмовились від проведення профілактичних щеплень, - зазначає Наталія Іванченко.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Масштабна ДТП за участі 5 автомобілів: 36-річний житель Житомирської області загинув на місці Масштабна ДТП за участі 5 автомобілів: 36-річний житель Житомирської області загинув на місці
Унаслідок події водій автомобіля «Fiat», 36-річний житель Житомирської області, загинув на місці
Loading...
Load next