Львів та данське місто Орхус стали містами-побратимами

Львів та данське місто Орхус стали містами-побратимами

Міський голова Львова Андрій Садовий та Якоб Бундсгаард, мер міста Орхус (Королівство Данія), підписали угоду про співпрацю між містами. Так, Орхус став 20 містом-побратимом Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну данське місто активно підтримувало українців. Зокрема, в грудні 2022 року до ТМО-1 Львова прибув перший вантаж медичного обладнання від міста Орхус. А кілька днів раніше Орхус передав Львову 5 автобусів, які після техогляду та тестування планують використовувати на міських маршрутах.

Я пригадую свій візит до Орхуса у 2007 році – він мене вразив своєю якісною комунальною інфраструктурою.

Понад місяць тому пан Якоб Бундсгаард запропонував подарувати Львову автобуси. Тоді ми також згадали нашу комунікацію у 2007 році і домовились закріпити наші відносини угодою про партнерство. Це пропозиція, від якої ми не могли відмовитись, бо сьогодні мати нових друзів – дуже важливо.Тільки сміливі люди в такий час приїжджають до Львова, приїжджають в Україну. Дякуємо за це, – сказав Андрій Садовий.

Мер Орхуса прибув до Львова вперше. Гості відвідали Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, а також долучилися до міської церемонії прощання з загиблим воїном.

Я ніколи не був у вашому місті, але маю таке відчуття, ніби повернувся додому. Ми вражені таким теплим прийомом.

У важкі часи всім потрібна підтримка, друзі. Ви взяли на себе велику відповідальність не лише за Львів, а й за всю Україну та Європу, бо боротьба України зараз відбувається не лише за її свободу, а й за свободу всієї Європи. Агресія росії принесла на вашу землю великі звірства, тому Орхус і всі громадяни Данії відчувають обов’язок допомагати Україні.  

Ви вже побудували дуже потужний і великий проєкт НЕЗЛАМНІ. Цей об’єкт вражає сучасною технікою та великою компетенцією людей, що там працюють. Я вражений вашими перспективами і планами, незважаючи на всі труднощі.

Віримо, що ми зможемо зробити свій внесок у різних напрямках в межах нашої угоди про партнерство, – зазначив мер Орхуса Якоб Бундсгаард.

До слова, Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург і відтепер Орхус. 

Нагадаємо, На Львівщині поліція затримала крадія: поцупив сумку з грошима у пасажирки автовокзалу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ» Данське місто ОРХУС підтримає Центр «НЕЗЛАМНІ»
Данське місто Орхус підписало угоду та стало 4 містом, яке підтримає Центр «Незламні»
СБУ видворила з України росіянина та двох іноземців-кримінальників СБУ видворила з України росіянина та двох іноземців-кримінальників
42-річний росіянин незаконно перебував на території України, з моменту повномасштабного вторгнення активував свої зв’язки з представниками країни-агресора для вчинення деструктивних дій.
Loading...
Load next