У Львові стартував Всесвітній тиждень імунізації

У Львові стартував Всесвітній тиждень імунізації

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» сьогодні, 24 квітня стартував Всесвітній тиждень імунізації. Триватиме він до 29 квітня.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Відвідувачам лікарні роздавали листівки та буклети, інформуючи про важливість вакцинації та про наслідки відмови від неї. Найменші пацієнти отримували ще й кульки та говорили, що не бояться щеплень.

Так ми вкотре хочемо нагадати, що вакцини рятують життя! Кожен із нас сьогодні має обов'язок – захистити свою дитину.

Цьогорічний тиждень імунізації нагадає нам про захист від інфекційних захворювань, що дуже важливо для збереження здоров'я. А вакцинація – найбільш ефективний метод убезпечення себе та своїх дітей від тяжких захворювань та їхніх наслідків, - наголосила епідеміолог Центру Оксана Пушкарьова.

Фахівці лікарні нагадують, що в Україні всі мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи, епідемічного паротиту. Вакцинація є безкоштовною, а щеплення можна зробити у медзакладі після консультації лікаря-імунолога.

Багато українських родин сьогодні не мають доступу до якісних медичних послуг, зокрема і до вакцинації, або ж відкладають щеплення через війну і невпевненість у майбутньому. Саме тому зростає загроза поширення важких інфекцій: кір, кашлюк, поліомієліт. Більшість із них є вакцинокерованими.

Якщо з якихось причин щеплення пропустили, потрібно звернутися до імунолога – фахівець допоможе скласти індивідуальний графік, щоб надолужити пропущені, - розповів імунолог лікарні Ігор Савчак.

Прийом фахівців Центру відбувається за попереднім записом. Обрати зручний час візиту можна за телефонами реєстратури у години роботи: 

Пн. – пт.: з 8:00 до 16:00 год. Телефони: (032) 270 22 07, (063) 189 70 50, (097) 150 70 53.

Нагадаємо, COVID-19 на Львівщині: за тиждень зафіксували майже 200 випадків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Всесвітній тиждень імунізації: в чому важливість профілактичних щеплень? Всесвітній тиждень імунізації: в чому важливість профілактичних щеплень?
Держава безкоштовно захищає від 10 інфекційних хвороб. Це: туберкульоз, кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, вірусний гепатит B, кір, краснуха, епідемічний паротит
У с. Вузлове на Львівщині сталось займання у дерев’яному житловому будинку У с. Вузлове на Львівщині сталось займання у дерев’яному житловому будинку
Про пожежу повідомили сусіди, які побачили дим. Вони й вивели літнього власника помешкання на свіже повітря.
Хмари чорного диму: у Львові трапилась масштабна пожежа Хмари чорного диму: у Львові трапилась масштабна пожежа
Жителі Львова помітили величезні хмари чорного диму на Сихові у районі заводу "Іскра". Пожежникам вдалось ліквідувати займання.
Loading...
Load next