У Львові вперше організували фестиваль театральної фотографії (відео)

У Львові вперше організували фестиваль театральної фотографії (відео)
Справжньою перлиною виставки вважають раритетну світлину датовану 1959 роком з вистави "Наталка Полтавка", яку ставили в Сибіру.

Фотороботи 25 авторів з 14 країн світу. І усе це в одній виставці в межах Міжнародного фестивалю театральної фотографії "Інтермедія". Від Бразилії до Ірану - організаторам вдалося зібрати унікальні кадри вистав театрів з різних континентів

В нас зібрані найяскравіші, я вважаю, такі кадри, які можна було зібрати. Ми не робили вже так масштабно, як “Місто&карантину”. Але брали якістю більше, ніж кількістю, - повідомила кураторка виставки та співорганізаторка фестивалю "Інтермедія" Дарина Балабай.

Ідея фестивалю зародилася від любові до театру, кажуть організатори. Адже чимало фотохудожників полюбляють творити саме в цих стінах. 

Фотографувати його легко і складно одночасно. Це як полювання. Буквально за декілька секунд до якоїсь сцени намагаєшся вигадати, де буде той чи інший актор в той самий момент, - зазначив фотомитець та співорганізатор фестивалю "Інтермедія" Сашко Балабай. 

Одна із представлених робіт Сашка Балабая зроблена під час вистави у Першому театрі. 

Це вистава “Ромео і Джульєтта”. Я її трошки розтягнув в часі. Якби вони віддаляються один від одного Ромео від Джульєтти і одночасно вони близькі один до одного, - додав Сашко Балабай. 

А от Олексію з Рівного більше до душі фотоколажі. 

Я захоплююсь фотоколажами. Часом буває, що там актор виходить ти його фотографуєш, але потім робиш, тому що он я бачу якусь там тематику, а актор грає гарно, все, світло хороше. Але часом не вистачає якогось там заднього фону. Чи актори знаходяться на різній відстані, - розповів фотохудожник та учасник фестивалю "Інтермедія" Олексій Потянок. 

Та справжньою перлиною виставки вважають ось цю раритетну світлину, датовану 1959-м роком. 

Хлопець знайшов архівну фотографію своєї бабусі, яка була в Сибірі, в 59 році. І в неї збереглася фотографія “Наталки Полтавки”, поставленої в Сибірі, - наголосила кураторка виставки та організаторка фестивалю "Інтермедія" Дарина Балабай. 

Надалі усі світлини фестивалю театрального фото  можна буде побачити в Галереї сценографії. До 17 вересня там відбуватимуться ще й тематичні лекції, творчі зустрічі та майстер-класи. Тоді як ця виставка - лише яскравий початок. Театрали ж тим часом готуються до початку нового сезону, який уже не за горами. А ще до Міжнародного мультижанрового фестивалю-конкурсу мистецтва "Струс". 

В нас буде такий повноцінний фестиваль. Повноцінний фестиваль. В нас відбудеться 12 конкурсних вистав. Таки бонусом фестивалю буде так звана вільна сцена, частина вільного мікрофону, яка буде тривати теж з 5 по 9 жовтня в час фестивалю на якій зможуть показатися попередньо зареєструвавшись будь-хто, як професійні, так і не професійні, - повідомив директор-художній керівник Першого Юрій Мисак.

Фестиваль відбуватиметься з 5 по 9 жовтня за підтримки Українського культурного фонду. 57 учасників з різних куточків України та й не тільки уже подали свої заявки на участь. Тож очікують лише на спраглого глядача. 

 

Читайте також
Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео) Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)
Танцювальні колективи з усієї України, а також Туреччини та Чорногорії завітали до Львова.
До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності" До дня незалежності у Львові запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності"
Від справжньої стрілецької зброї до особистих речей відомих політиків. У Львівському історичному музеї запрацювала виставка під назвою "Символи незалежності". У експозиції представлені понад 200 пам’яток з 25-ти фондових збірок, серед яких чимало унікальних атрибутів.
Унікальна виставка «Історії сильних духом» про життя людей з інклюзивністю (відео)
У Львові представили унікальну виставку, яка розповідає про життя людей з інвалідністю.
Loading...
Load next