У Львові відкрили мурал «Атіква-Надія»

У Львові відкрили мурал «Атіква-Надія»
На вул. Князя Мстислава Удатного відкрили мурал, присвячений Нафталі Герцу Імберу –автору тексту ізраїльського державного гімну

«Атіква-Надія» – у Львові на вул. Князя Мстислава Удатного, відкрили мурал, присвячений Нафталі Герцу Імберу – видатному поету сучасної івритомовної літератури, автору тексту ізраїльського державного гімну.

Як зазначили у міськраді, стінопис, який виконали художники Андрій Савчишин і Тарас Довгалюк, став частиною великого проєкту Art Meets History, започаткованого Посольством Держави Ізраїль в Україні.

Триває він вже третій рік поспіль у різних містах нашої держави і має на меті залучити українських художників до створення муралів із зображенням видатних ізраїльських діячів: письменників, поетів, громадських діячів, які народилися в Україні, саме в тих містах, де пройшло їхнє дитинство і юність.

На цьому тижні в день 75-річчя Ізраїлю і мільйони людей в Ізраїлі та по всьому світу вимовляли слова, написані майже 150 років тому уродженцем Львівщини Нафталі Герц Імбером. Слова, які з дитинства знає кожен ізраїльтянин. Місце, де ми відкриваємо мурал, безпосередньо пов’язане з єврейським життям Львова. Тут була велика синагога, зруйнована нацистами під час Другої світової війни, - зазначає Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрили 30-метровий мурал, присвячений Маріуполю (відео) У Львові відкрили 30-метровий мурал, присвячений Маріуполю (відео)
У Львові відкрили 30-метровий мурал, присвячений Маріуполю. На стінописі, зокрема, зображені Азовсталь, пл. Свободи та Миру, зруйнований драмтеатр.
Реклама наркотиків на стінах Львова: художник замальовує посилання на інтернет-сайти з продажу психотропів (відео) Реклама наркотиків на стінах Львова: художник замальовує посилання на інтернет-сайти з продажу психотропів (відео)
На підстанціях "Львівобленерго" художник Андрій Буняк наносить мурали, щоб замалювати посилання на інтернет-сайти де продають заборонені наркотичні речовини.
Для кого у Львові зможуть виготовити пільгову транспорту картку
З 1 квітня у місті прийматимуть документи на створення електронного квитка ЛеоКарт.
Loading...
Load next