У Львові лікарі успішно пересадили підшлункову залозу та нирку жінці

У Львові лікарі успішно пересадили підшлункову залозу та нирку жінці
За ніч львівські медики провели чотири трансплантації. Одна з них комплексна: одночасно пересадили підшлункову та нирку

За свої 32 роки Олена не памятає, як це жити без дієт, обмежень, постійного контролю цукру та інсулінових уколів. 

Цукровий діабет з 5-річного віку, вже 27 років. На діаліз пішла після того як народила дитину. Народила дитину, тоді почалися проблеми з нирками. Деякий час ще було нічого, нормально, дитині було 9 років і пішла на діаліз, - розповідає реципієнтка Олена Ткачук. 

Після цього минуло 3 роки. 3 роки ще більших обмежень. Вже набагато серйозніших. Але якщо до цукрового діабету жінка звикла, то до діалізу це було дуже і дуже складно. 

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео) Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео)
З 1 квітня в "ОХМАТДИТІ" цілодобово запрацювала хірургія, травматологія, отоларингологія, анестезіологія та офтальмологія. Зокрема відтепер там також цілодобово надаватимуть офтальмологічну допомогу дітям до 18 років.
У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео) У Львові вперше в Україні успішно провели унікальну операцію із пересадки легень (відео)
Львів’янина, якому вперше в Україні успішно пересадили легені, нині виписали з міської лікарні швидкої допомоги. 56-річний Віктор Бабій хворів на бульозну емфізему легень більше ніж 10 років, три з яких він був кисневозалежним. Через це чоловік практично не виходив з дому.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Loading...
Load next