Як збільшити простір в однокімнатній квартирі (фото)

Як збільшити простір в однокімнатній квартирі (фото)
Існує багато варіантів для створення просторого вигляду навіть для крихітних житлових приміщень і у статті ми вам це доведемо.

Проживання в однокімнатній квартирі або квартирі-студії — ідеальний варіант для студентів, чи людей, які надають перевагу самотньому життю. Зрештою, невелике приміщення також дозволяє заощадити на оплаті комунальних послуг, оренді та загальному обслуговуванню. 

Однак перед вами може постати закономірне питання: як зробити маленьку квартиру більшою? Запевняємо, площа вашої квартири не завжди прирівнюється до комфорту проживання.

Світлі кольори

Універсальною порадою для збільшення простору у будь-якому приміщенні — це використання в інтер'єрі світлих кольорів. Це стосується як добору меблів, так і кольору для стін. 

Фото: Пінтерест

Зауважте, не обов’язково фарбувати все в білий колір, будь-який світліший колір допоможе візуально розширити простір.

Зонування

Одним із найоптимальніших способів розширити простір в однокімнатній квартирі — відділити зони, що відповідають за різні кімнати. Адже коли увесь простір квартири є візуально спільним, вас може дещо пригнічувати той факт, що одна кімната — це вітальня, спальня і кухня водночас.

Зверніть увагу, як чудово виділені усі зони в однокімнатній квартирі на фото нижче.

Фото: Пінтерест

Абсолютно немає відчуття, що кухня, спальня та вітальня — це одна кімната, адже у квартирі були створені фізичні межі між різними просторами завдяки перегородкам.

Ще один лайфхак: для відгородження меж у кімнаті доречно використовувати скляні перегородки. На зображенні нижче видно, що зона спальні чітко виділена, проте простір візуально не зменшується через скло.

Фото: Пінтерест

Власне, якщо вам не подобається або у вашому випадку фізично неможливий варіант із вбудованими  перегородками, ви цілком можете спробувати поставити книжкову полицю або навіть прозору штору для зонування.

Фото: Пінтерест
Фото: Пінтерест

Дзеркала

Коли йдеться про розширення студії, подумайте про купівлю дзеркал. Адже що більше поверхонь, які відбивають дзеркала, то більшим виглядатиме простір. Відбиваючі поверхні створюють враження вільнішого простору довкола.

Фото: Пінтерест 

Лайфхак: використовуйте фокус і нахиліть дзеркало так, щоб створити ілюзію глибини. Крім того, дзеркала відображають як природне, так і штучне світло, що зробить кімнату світлішою вдень і вночі. 

Фото: Пінтерест

Багатофункціональні меблі

Багатофункціональні меблі дають можливість отримати більше користі від невеликого простору, адже так вам не доведеться заповнювати кожен вільний куточок кімнати меблями. Наприклад, ліжко з ящиком під ним може позбавити вас від необхідності купувати комод. Прекрасним місцем для зберігання ковдр, постільної білизни стане пуф або диван з місцем для зберігання під подушками.

Фото: Пінтерест

Крім того, ви можете максимально використовувати простір вашої шафи чи ящика, використовуючи органайзери, які допоможуть вам компактно розмістити ваші речі.

Фото: Пінтерест

Вас може також зацікавити стаття: Купівля чи оренда житла — що обрати?

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові стартував продаж апартаментів у новому житловому комплексі HYGGE lux від Lev Development (відео) У Львові стартував продаж апартаментів у новому житловому комплексі HYGGE lux від Lev Development (відео)
Щоб дізнатися більше інформації про новий житловий комплекс HYGGE lux на вул. Пасічній, 166 зверніться у відділи продажу компанії Lev Development.
Loading...
Load next