Унікальний дірка-будинок та перевернутий музей: найзагадковіші споруди США (фото)

Унікальний дірка-будинок та перевернутий музей: найзагадковіші споруди США (фото)
У статті розповідаємо про незвичайні архітектурні особливості будівель США.

Наша планета сповнена найрізноманітнішими спорудами. Однією із таких є незвичайний американський будиночок. Щоправда, сьогодні на нього можна подивитися лише на фотографіях. Термін його життя був не таким довгим, пише travelidea.org.

Унікальний дірка-будинок був розташований в техаському місті Х'юстон. Ця незвичайна будова з'явилася на світ у 2005 році. Тут стояли 2 будинки, які підлягали знесенню, але дизайнери Ден Гавел та Дін Рак вирішили створити щось незвичайне. Вони поєднали два будинки, зробивши посередині незвичайну дірку. Цей витвір ще називають будинок-тунель.

Будівля проіснувала не так довго, але, незважаючи на це, запам'яталася на довгі роки. Багато молодих архітекторів дивуються вигадці двох досвідчених дизайнерів. Дірка-будинок з боку виглядає футуристично. Це як 3D картинка, але підійшовши ближче, можна переконатися, що в будинку і справді є прохід на інший бік вулиці.

Фото: Carlos Rios

Також розповімо про "Перевернутий будинок". Це містичний музей у штаті Теннесі. Чого варта тільки історія його створення! Будівля була колись науково-дослідною лабораторією й розташовувалася на одному з островів у районі Бермудського трикутника.

Ученими, які працювали і проводили експерименти в цій будівлі, був створений вихор, гігантський торнадо, але вони не розрахували його силу. Вихор підхопив будинок, і він приземлився, майже неушкодженим, на свій дах.

Будівлю переробили в незвичайний, містичний музей: кімната з імітацією землетрусу магнітудою в шість балів, кімната для медитацій, віртуальні американські гірки, всюди стільці звисають зі стелі. Іншими словами, "все догори дригом".

На фото дизайнери Ден Гавел та Дін Рак. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що LEV Development розпочинає партнерську програму кредитування з банками України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство
В американському штаті Техас у місті Г’юстон, Україна відкриє четверте за рахунком генеральне консульство у Сполучених Штатах.
Loading...
Load next