У Нью-Йорку завершили будівництво найтоншого хмарочоса у світі

У Нью-Йорку завершили будівництво найтоншого хмарочоса у світі
Будівля отримала назву Вежа Steinway Tower на Манхеттені.

У Нью-Йорку завершено будівництво найтоншого в світі хмарочоса 111 West 57th. Також відомий як Steinway Tower, він є другим за висотою хмарочосом у Західній півкулі. Повідомляє Dezeen.

Вежа Steinway Tower сягає висоти 435 метрів і розташована у центі Манхеттена. Проєкт розробила архітектурна фірма SHoP Architects. Будівництво тривало з 2013 року з перервою у 2017 році через фінансові причини.

Фото: Dezeen

Будівля має 82 поверхи, з них 60 житлових.

На одному з них є 25-метровий басейн та інші зручності, такі як фітнес-центр з терасою та окрема їдальня.

Щоб витримати вагу найтоншого хмарочоса зі співвідношенням висоти до ширини 24:1, він повинен бути побудований з особливо міцних матеріалів. Тому будівельники використали унікальний бетон, склад якого засекречений. Його називають "найміцнішим у світі".

Фото: Dezeen

Завершили будівництво наприкінці березня встановленням останніх плит на фасаді. Будівля офіційно здана в експлуатацію.

Щоб тонка і легка конструкція не розгойдувалася на вітрі, у верхній частині будівлі передбачений демпфер вагою 800 тонн. Крім оригінального дизайну хмарочос виділяється тим, що при його будівництві вдалося зберегти архітектурний пам'ятник "Стейнвей-хол", який став частиною нової споруди.

Фото: Dezeen

Будівля на піку звужується до плаского краю. Східний і західний фасади оздоблені теракотовою плиткою з бронзовими акцентами, а скляні стіни виходять на Центральний парк на півночі та на Нижній Манхеттен на півдні. 

Загальна вартість будівництва скала 2 мільярди доларів.

Нагадаємо, що в Україні за період пандемії ціни на квартири зросли до 50%. Найдорожче житло — новобудови та житловий фонд від 2011 року в столиці.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Старт продажу 4-ї секції ЖК «PERFECT LIFE» від LEV Development (відео) Старт продажу 4-ї секції ЖК «PERFECT LIFE» від LEV Development (відео)
На території ЖК передбачені ігрові майданчики, офіси, BBQ зони, ресторани. Також для покупців діє програма лояльності LEV Live&Ride.
Старт продажів нової 4 секції інноваційного житлового простору PERFECT LIFE від LEV Development Старт продажів нової 4 секції інноваційного житлового простору PERFECT LIFE від LEV Development
Житловий простір із закритою територією у мальовничій локації Львова.
LEV Development розпочинає партнерську програму кредитування з банками України LEV Development розпочинає партнерську програму кредитування з банками України
Житло та інвестиційні проєкти стають ще доступнішими.
Loading...
Load next