єОселя: українці отримали пільгових іпотечних кредитів на майже 140 млн грн

єОселя: українці отримали пільгових іпотечних кредитів на майже 140 млн грн

Українці минулого тижня отримали кредити на придбання житла за програмою єОселя на 139,3 млн грн. З початку дії програми вже більше 2 тисяч родин отримали можливість скористатись пільговими коштами. 

Про це повідомляють в Урядовому порталі.

З 1 серпня Уряд розширив програму єОселя та іпотечний кредит під 7% можуть взяти всі українці, які потребують власного житла. Минулого тижня ми також збільшили фінансування на реалізацію програми, тож можливістю придбати житло зможуть скористатись ще більше українських родин. Лише за минулий тиждень майже сотня українців взяла іпотечні кредити і невдовзі вони зможуть переїхати у власні оселі, - зазначила Перша віце-прем’єр-міністерка України - Міністерка економіки Юлія Свириденко. 

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 92 кредити на 139,3 млн грн. Серед них:

  • кредити під 3% отримали 70 військовослужбовців та силовиків, 9 педагогів, 6 медиків та 4 науковці;
  • кредити під 7% отримали 3 українці без власного житла.

До кінця поточного року розраховують видати щонайменше 10 тисяч кредитів. 

На сьогодні скористатись програмою єОселя можна у 6 банках. За минулий тиждень найбільше таких кредитів видали Ощадбанк (42 кредити), Укргазбанк (30 кредитів) та Приватбанк (16 кредитів).

Отримати пільгові іпотечні кредити можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%.

Нагадаємо, Надбавки до пенсії у 2024 році: стало відомо на скільки відсотків збільшать виплати

Оля Касько - pravdatutnews.com

Loading...
Load next