єВідновлення: на Миколаївщині 53 мешканці отримали житлові сертифікати

єВідновлення: на Миколаївщині 53 мешканці отримали житлові сертифікати

На Миколаївщині перші 53 мешканці Баштанського району отримали сертифікати на відновлення повністю знищеного житла за програмою єВідновлення - на майже 70 млн грн.

Про це під час брифінгу в ОВА сказав голова Баштанської РВА Владислав Дмитрів, повідомляє Укрінформ.

На сьогодні до відповідних комісій, які працюють на базі органів місцевого самоврядування, звернулося 117 мешканців Баштанського району, житло яких було знищено повністю в результаті обстрілів або бойових дій. 25-тьом відмовлено з різних причин, а 53 родини отримали сертифікати за програмою єВідновлення на 69,2 млн грн, - поінформував Дмитрів.

За його словами, деякі мешканці сільської місцевості за нараховані компенсаційні витрати матимуть змогу придбати житло в обласному центрі або навіть в інших містах України. Адже сума виплати подекуди сягає близько 2 млн грн. А вартість житла у селах на сьогодні значно дешевша.

Наразі ще не всі мешканці змогли подати заявки на компенсацію за знищене повністю житло, адже не у всіх є документальне підтвердження права власності. 

Процедура відновлення правовстановлюючих документів досить тривала і фінансово затратна, тому наразі намагаємось якось прискорити цей процес, - сказав Дмитрів.

Баштанський район об’єднує 279 населених пунктів, де проживає на сьогодні приблизно 115 тисяч населення. До початку повномасштабного вторгнення тут мешкало 138 тисяч людей. В перший рік війни на його території велися інтенсивні бойові дії, певна частина була окупована.

Нагадаємо, Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next