За тиждень 190 українців потрапили до лікарень через ускладнення COVID-19

За тиждень 190 українців потрапили до лікарень через ускладнення COVID-19

За тиждень 190 українців потрапили до лікарень внаслідок ускладнень COVID-19, серед них – 18 дітей.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя.

З 13 до 19 травня медики зареєстрували в Україні 459 випадків захворювання на COVID-19. Медичну допомогу у стаціонарі отримали 18 дітей, із них одна дитина віком до 14 років потребувала лікування у відділенні інтенсивної терапії. Загалом протягом звітного тижня через ускладнення ГРВІ, грипу та COVID-19 до медзакладів госпіталізували 2 786 українців, із них 1 763 – діти, - заявили у МОЗ.

За даними МОЗ, кількість захворілих на ГРВІ, грип та COVID-19 порівняно з попереднім тижнем продовжує знижуватися. За тиждень з 13 до 19 травня на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 103 108 людей, із них 62 609 – діти. Зареєстровано 7 летальних випадків серед осіб, які мали позитивний результат тесту на COVID-19. Всі померлі не мали профілактичних щеплень проти COVID-19 за останні 12 місяців.

Наразі, за даними МОЗ, в Україні виявлено 36 різних типів коронавірусу – всі навколо субваріанту «Омікрон». За перебігом захворювання штам «Омікрон» переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, старших за 60 років. Тому людям із групи ризику рекомендована вакцинація.

В усіх областях доступна омікрон-специфічна вакцина проти COVID-19. Вакцинація – безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна дізнатись, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, В Україні оголосили заочну підозру заступнику міністра оборони РФ Криворучку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
Load next