СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» 2014 року на Донеччині

СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» 2014 року на Донеччині
Служба безпеки України продовжує комплексні заходи з викриття учасників підривної діяльності проти державної безпеки України.

Представники Служби безпеки затримали сепаратиста, причетного до організації так званого "референдуму" про створення "ДНР" в 2014 році. Повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник закликав громадян зривати державні прапори та голосувати за приєднання регіону до так званої «ДНР». Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів та громадських зібрань.

Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури разом зі спільниками. Задокументовано факти їх провокаційних дій на території Великоновосілківського району. Згодом зловмисник залишив підконтрольну українській владі територію Донеччини і тривалий час переховувався від правосуддя в тимчасово окупованій АР Крим.

У 2017 році слідчі органів безпеки заочно повідомили йому про підозру і оголосили у розшук.  Після отримання інформації про те, що зловмисник повернувся в особистих справах на підконтрольну українській владі територію регіону, співробітники СБУ встановили місцезнаходження підозрюваного і затримали його.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині СБУ ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донеччині
До складу ворожої агентурної мережі входило 6 місцевих жителів.
СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ на Донеччині
Одного із членів мережі затримано і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Передавали дані про рух ЗСУ: на Донеччині нейтралізували російську агентуру Передавали дані про рух ЗСУ: на Донеччині нейтралізували російську агентуру
До складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів.
Loading...
Load next