Ілля Кива живе у незадекларованому будинку за 20 мільйонів - Bihus.info (відео)

Ілля Кива живе у незадекларованому будинку за 20 мільйонів - Bihus.info (відео)
Будинок має загальну площу 420 кв. м - 3 поверхи, на яких розміщено 8 кімнат. Проте в декларації Киви не внесений ані будинок, ані витрати на нього. 

Нардеп від "Опозиційної Платформи – "За життя" Вадим Рабінович опублікував відео з триповерхового будинку у Козині біля Києва площею 420 кв. м, який виявився житлом Іллі Киви. Про це повідомляє Bihus.Info.

Журналістам вдалось знайти цей будинок, завдяки оголошенням на сайтах з нерухомості. В оголошеннях про продаж/оренду зазначено, будинок має загальну площу 420 кв. м: 3 поверхи, на яких розміщено 8 кімнат. У березні минулого року його виставили на продаж за 21 млн грн або ж на довгострокову оренду за 120 тис. грн на місяць. Проте в декларації Киви не внесений ані будинок, ані витрати на нього. 

При цьому і Вадим Рабінович, і сам Кива у своїх повідомленнях про обшуки розповідали про цей будинок, як про житло Киви.   

О 6 ранку до мене прийшли співробітники Генеральної прокуратури і Державного бюро розслідувань, – розповідав Ілля Кива.

Біля будинку журналістам вдалося також зафіксувати автомобіль KIA, зареєстрований на колишнього помічника нардепа Киви – Олександра Даниленка. Деякі зі своїх відео, які нардеп від ОПЗЖ публікує у соцмережах, він записує саме в автомобілі KIA, а не в Toyota Land Cruiser, який вказаний у нього в декларації (власність брата, якою нардеп користується).

Безпосередньо під час обшуку Ілля Кива також пояснював, що це – будинок, в якому проживає його дворічна дитина.

На прохання журналістів пояснити, кому належить будинок в Козині, нардеп від ОПЗЖ у грубій формі відмовився від коментарів.

Нагадаємо, вчора нардепу Сергію Шахову вручили підозру через незадеклароване майно та доходи на суму 60 мільйонів.

А також обшуки пройшли на робочому місці та в будинку начальника Південного регіонального управління (м. Одеса) Держприкордонслужби України Сергія Мула. Підставою для їх проведення стала не зазначена в декларації нерухомість.
 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео) НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео)
Як зазначають, перевірка декларації Іллі Киви розпочалася ще у серпні цього року.
Реакція нардепа Киви на обшуки (відео) Реакція нардепа Киви на обшуки (відео)
У нардепа від партії Опозиційна платформа — За життя Іллі Киви проходять обшуки, заявив його колега по фракції Вадим Рабінович.
Loading...
Load next