Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео)

Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео)
Він публічно заявив, що "стукачем бути не хоче".

Кримський татарин Куртумер Чалгозов розповів про те, як його вербувала ФСБ. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на фейсбук-сторінку громадської організації "Кримська солідарність".

У тебе 10 хвилин, думай. Або твоє життя зміниться на гірший бік і ти сядеш, або працюватимеш з нами і житимеш, як жив. Все нормально буде. І під цим тиском мене, прив'язаного скотчем до стільця, змусили прийняти ці умови, і я підписався, — розповідає про своє затримання, погрози та вербування співробітниками ФСБ Куртумер Чалгозов.

Коротка ДОВІДКА:

14 грудня у селищі Приморський району Феодосії пройшли слідчі заходи в будинку 23-річного Куртумера Чалгозова. Його вивели з будинку співробітники ФСБ у наручниках та із зав'язаними очима, попередньо забравши телефон. Батькам сказали, що їхнього сина потрібно допитати як свідка у справі про підрив газопроводу в селі Перевальне.

Зараз у цій справі проходять кілька людей — політик та заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял, а також брати Азіз та Асан Ахтемові. Усі вони заперечують свою провину та заявили про застосування до них тортур з боку співробітників кримської ФСБ у ході проведення «слідчих дій», - йдеться в повідомленні "Кримської Солідарності".

У день обшуку, 14 грудня, Чалгозов не захотів докладно розповідати про характер питань, які йому ставили на допиті у будівлі ФСБ, але заявив, що жодного стосунку до Джеляла та братів Ахтемових не має.

З моменту затримання ніхто не знав фактичного місця перебування Куртумера Чалгозова. Додому співробітники ФСБ повернули його лише увечері.

Після резонансної заяви іншого кримського татарина — Нарімана Аметова, якого затримали в Старому Криму за аналогічних обставин, але катували електричним струмом у будівлі ФСБ, Куртумер вирішив розповісти — що насправді відбувалося з ним після обшуку і на які заходи він змушений був піти, щоб уникнути тиску з боку спецслужб. Чоловікові загрожували кримінальною справою проти нього самого.

Нагадаємо, в грудні в анексованому Криму силовики знову провели обшуки у будинках кримських татар, тоді затримали Нарімана Аметова.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чергові обшуки: у Криму затримали кримського татарина Чергові обшуки: у Криму затримали кримського татарина
В анексованому Криму силовики знову провели обшуки у будинках кримських татар. На цей раз він пройшов у Старому Криму у Нарімана Аметова.
В окупованому Криму до лав російської "Юнармії" завербували понад 29 тисяч дітей (відео) В окупованому Криму до лав російської "Юнармії" завербували понад 29 тисяч дітей (відео)
За останній рік до організації доєдналося понад 4 тисячі дітей.
Loading...
Load next