Не може бути компромісу у питаннях українського суверенітету та безпеки, - Стефанчук (відео)

Не може бути компромісу у питаннях українського суверенітету та безпеки, - Стефанчук (відео)
Стефанчук під час зустрічі з Дуарте Пашеку обговорили низку питань щодо розширення діалогу між Україною та Міжпарламентським союзом.

Не може бути компромісу у питаннях українського суверенітету та безпеки. Про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на спільному брифінгу з Президентом Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Верховну Раду.

Він розповів, що під час зустрічі з Дуарте Пашеку обговорили низку питань щодо розширення діалогу між Україною та Міжпарламентським союзом, зокрема – і щодо безпеки, територіальної цілісності та суверенітету України.

Проста формула, до якої ми прийшли: дипломатії – так, агресії – ні, – наголосив Голова українського Парламенту.

Руслан Стефанчук підкреслив, що оцінює візит Дуарте Пашеку в Україну як безумовну підтримку прагнень нашої країни на шляху до побудови демократичної незалежної держави на засадах верховенства права.

Я знаю, що в Міжпарламентському Союзі є достатньо спроможностей і можливостей для того, щоб донести позицію України до інших учасників Міжпарламентського Союзу, а також отримати консолідовану підтримку України у цьому напрямку, – сказав Голова Верховної Ради.

Своєю чергою Президент Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку наголосив, що "кордони мають поважатися, і це один із ключових аспектів  діяльності  Міжпарламентського Союзу".

Також, за його словами, діалог має бути основним інструментом для вирішення конфліктних питань. Дуарте Пашеку підкреслив, що кожна країна прагне бути вільною у виборі свого майбутнього без жодних посягань ззовні.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Без зайвої бюрократії" - Стефанчук підписав ЗУ «Про адміністративну процедуру» "Без зайвої бюрократії" - Стефанчук підписав ЗУ «Про адміністративну процедуру»
Закон передбачає, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також надавати свої усні чи письмові пояснення.
Вчена рада при Верховній: понад 90 науковців допомагатимуть писати закони Вчена рада при Верховній: понад 90 науковців допомагатимуть писати закони
Утворення Науково-консультативної ради сприятиме підвищенню якості законодавства та, в результаті, відновленню суспільної довіри до законодавчої влади.
Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео) Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео)
За прогнозами глави фракції "Слуга народу", за відставку спікера Разумкова очікується 240 голосів "за". Зокрема, перший віцеспікер Руслан Стефанчук та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко претендують на посаду голови парламенту.
Loading...
Load next