В Україну прибув літак зі зброєю від Канади

В Україну прибув літак зі зброєю від Канади
Канада розглядає можливість відправки додаткових сил до Східної Європи на тлі загрози вторгнення РФ в Україну.

19 лютого в Україну прибув рейс з військовою допомогою від Канади. Яким доставили гвинтівки та автомати з оптичними прицілами. Про це повідомив глава Міноборони Олексій Резніков в Twitter.

Зброя для Збройних сил України від наших близьких друзів. Ми отримали військову допомогу у вигляді гвинтівок, автоматів з оптичними прицілами, приладів нічного бачення та спостереження, військової техніки. Дякуємо за це важливе та своєчасне рішення! Окреме дякую главі Міноборони Канади Аніті Ананд, — написав Резніков.

Своєю чергою промова президента України Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки може позитивно вплинути на позиції західних партнерів України.

Про це пише у фейсбуці колишній міністр оборони Анатолій Гриценко.

Виступ Зеленського у Мюнхені. Твердий, рішучий, часом агресивний. Як на мене — абсолютно вірний по суті й абсолютно виправданий за тоном у даній ситуації. І переконливий, для всіх неангажованих дружбою з Путіним і здатних бути відповідальними. Досить уже дипломатичних танців з "партнерами", для яких Путін-агресор дотепер друг і союзник, попри всю його ворожість і небезпеку для світу. Досить ритуальних обіцянок про "відкриті двері" НАТО з дулею в кишені. Досить пропутінської мантри про "внутрішній конфлікт" і "безальтернативність Мінських домовленостей". Досить егоїзму і короткозорості. Час відповідальної політики, довіри і підтримки, час ефективних рішень і спільних дій. Виступ Зеленського не всім на Заході сподобається, це точно. Бо не всі доросли у своїй відповідальності до лідерства, попри поважні високі посади. Але — говорити з ними треба і треба говорити саме так. Най думають і зважують. Швидких змін у позиціях очікувати не варто, але — крапля камінь точить, — написав він. 

Нагадаємо, на Мюнхенській конференції Зеленський запропонував Путіну зустрітися.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next