Україна ініціює виключення Росії з ЄБРР, — Шевальов

Україна ініціює виключення Росії з ЄБРР, — Шевальов
Є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів ЄБРР у ​​цьому питанні.

Член ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку від України Артем Шевальов підняв питання про негайну зупинку членства Росії у ЄБРР.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці, передає "ПравдаТУТ News".

На підставі кричущого порушення Росією норм міжнародного права через визнання "суверенітету" терористичних угрупувань "ДНР/ЛНР" невідкладно порушую перед Радою директорів та Радою керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку питання про негайну зупинку членства Росії у ЄБРР відповідно до статтей 8.3 та 38.1 Угоди про заснування Банку, – зазначив Шевальов.

Він впевнений, що зараз "є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів банку у цьому питанні". 

Вас може зацікавити стаття: Нещадні й неминучі світові санкції: які країни вже ввели санкції проти Росії через визнання Путіним "Л/ДНР".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2" Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія будує в обхід України, Однак, РФ використовує газопровід для підриву безпеки України, оскільки він є найбільшим геополітичним проєктом Кремля.
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
Loading...
Load next