У Львові переселенці можуть отримати усю необхідну медичну допомогу (відео)

У Львові переселенці можуть отримати усю необхідну медичну допомогу (відео)
Українці можуть переукладати, а також підписувати декларації з сімейними лікарями та отримувати абсолютно всю необхідну їм медичну допомогу 

Переселенці можуть отримати усю необхідну медичну допомогу у Львові. Наші медики налагодили цей процес і надають консультації як на місцях тимчасового проживання, так і в самих поліклініках. Окрім того, за потреби можуть класти і в стаціонар. 

Це є онкогематологія, це є діаліз, це є ендокринологія, окрім того, це є хоспісна паліативна допомога.  Нашу локацію можна взнати або якщо ви не є там в школі, чи в райадміністрації ідучи вулицею, побачивши поліклініку, в любій поліклініці точно скажуть яким чином попасти з загостренням якихось хронічних захворювань, — розповідає Андрій, директор однієї зі Львівських лікарень. 

В поліклініку на прийомах майже кожного дня до нас приходить 70-80 людей з-поміж біженців, переселенців. Крім того, люди, які потребують стаціонарної допомоги, хірургічної обробки ран, бо багато приїжджають. Ну не в такому стані, щоб їх треба було госпіталізовувати, але можливо надати якусь таку допомогу, ми користуємося, обслуговують наші хірурги, травматологи, — каже Ольга, заступниця медичного директора з амбулаторно-поліклінічної роботи 

Ті, хто залишається на подальше проживання у нашому місті можуть переукладати або ж вперше підписувати декларації з сімейними лікарями.   

Ми маємо можливість укладати декларації і ще в нас не всі лікарі мають  повний ліміт хворих, але навіть якби вони мали повний ліміт хворих при потребі ми можемо укладати декларації. Проблем немає, — додає пані Ольга. 

Також медики наголошують на важливості профілактичних щеплень як для переселенців, так і для самих львів’ян.  

Зараз війна і зараз можуть бути різноманітні травми. В тому числі і вогнепальні поранення і опіки, які в першу чергу вимагають профілактичних щеплень проти правця. Але якщо ми робимо правець, то відповідно він входить як правило в склад комбінованих вакцин, відразу робиться і інша рутинна вакцинація разом із правцем, — пояснює Ірина, заступниця медичного директора з материнства та дитинства. 

Під час першої світової війни більше людей загинули від правця ніж від куль на полі бою і власне правець це є ранева інфекція. Якщо є порушення цілісності шкіри, шкірних покровів то є ризик потрапляння спор правця, а спори правця є всюди. В землі, в пилюці, на поверхнях, на різних приладах, навіть на зброї, — розповідає Наталія Іванченко, керівниця лабораторного центру. 

В нас є абсолютно всі рутинні вакцини. Також дітям після 12 років можна вже робити вакцинацію від коронавірусної інфекції. Ми щодня робимо і всі переселенці можуть до нас звертатись, — запевняє пані Ірина. 

Також лікарі нагадують, що через велике скупчення людей швидше можуть поширюватись і різні сезонні захворювання. 

Зараз почалася весна. В нас є відділення захворювання легень, пульмонологічне відділення, тобто є зараз сезонні захворювання, є захворювання гастроентерологічні. Тобто, окрім того, в нас надається реабілітаційна допомога, — зазначив Андрій, директор однієї зі Львівських лікарень. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv   

Нагадаємо, що від початку війни у Львівській області знайшли прихисток понад 230 тисяч вимушено-переміщених осіб.  

Читайте також
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів
Львівська лабораторія “Ескулаб” першою в Україні запропонувала лікарям-інтернам підвищити кваліфікаційний рівень, пройшовши спеціальний курс підготовки на лабораторних потужностях компанії.
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.
Loading...
Load next