На Житомирщині правоохоронці вилучили у чоловіка вибухівку та боєприпаси (фото)

На Житомирщині правоохоронці вилучили у чоловіка вибухівку та боєприпаси (фото)
Після обшуків помешкання чоловіка, у нього виявили тротилову шашку та запали до неї.

4 квітня у жителя Коростенщини під час огляду оперативники кримінальної поліції Коростенського райуправління та УСБУ в області виявили ручну гранату. А в ході подальших невідкладних слідчих дій за місцем його тимчасового проживання вилучили тротилову шашку із запалами та близько 200 різнокаліберних набоїв. Розпочато кримінальне провадження.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Нацполіцію України.

Чоловіка у формі військового зразку, який поводив себе підозріло, увечері 4 квітня правоохоронці зупинили у парку м. Коростеня. Під час огляду речей, як з’ясувалося, 37-річного жителя місцевої громади, у його наплічнику знайшли ручну гранату та запал до неї.

На місце події для документування обставин прибули  працівники слідчо-оперативної групи Коростенського райуправління поліції та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП. Небезпечний боєприпас було вилучено.

Також встановлено, що чоловік жодного відношення до військової служби не має. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження з наркотичними речовинами, - зазначено в повідомленні.

У ході подальших перевірок правоохоронці провели огляд домоволодіння у селищі Народичах, де тимчасово проживав 37-річний чоловік. У результаті виявили та вилучили тротилову шашку та запали до неї, майже 200 патронів до автоматичної зброї, серед яких калібром 5,45 мм та 7, 62 мм, та інше.,

Фото: Нацполіція

 

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, що дії з вибухонебезпечними боєприпасами без навичок поводження з ними можуть призвести до непоправних наслідків. А чинне законодавство за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вибух гранати у Кривому Розі: постраждали троє поліцейських та ексвійськовий (відео) Вибух гранати у Кривому Розі: постраждали троє поліцейських та ексвійськовий (відео)
Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.
Чоловік сідав у машину: у Дніпрі в автівці трапився вибух гранати (відео) Чоловік сідав у машину: у Дніпрі в автівці трапився вибух гранати (відео)
Наразі місцеві поліцейські встановлюють усі обставини події і вирішуються питання з правовою кваліфікацією вибуху страйкбольної гранати. Внаслідок інциденту постраждав водій автівки, його одразу госпіталізували до лікарні.
У Дніпрі чоловік погрожував підірвати будинок за допомогою гранати (відео) У Дніпрі чоловік погрожував підірвати будинок за допомогою гранати (відео)
У Дніпрі поліція затримала 43-річного чоловіка, який погрожував підірвати будинок за допомогою гранати Ф-1, яку правоохоронці виявили в нього під час огляду.
Loading...
Load next