На Миколаївщині затримали російських військових, які намагалися захопити Південноукраїнську АЕС

На Миколаївщині затримали російських військових, які намагалися захопити Південноукраїнську АЕС

У Вознесенському районі, що на Миколаївщині, затримали російських військових, які намагались захопити Південноукраїнську атомну електростанцію.

Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

Троє російських військових ховалися в покинутих будівлях поблизу Вознесенська.

Встановлено, що вони входили до складу ворожого угруповання, яке брало участь у спробах захоплення Південноукраїнської АЕС. У складі мінометних розрахунків окупанти обстрілювали область, у тому числі місця проживання мирних мешканців, — сказав Артем Дехтяренко.

Також СБУ виявила поблизу Миколаєва схрон російських військових з протитанковим озброєнням.

Відповідно до інформації, схованку облаштували учасники російської диверсійно-розвідувальної групи, які планували вчинення диверсій у місті. Під час огляду схованки правоохоронці вилучили протитанковий ракетний комплекс "Корнет" та гранатомети російського виробництва.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявляє, що рф - це країна, яка "в житті взагалі нічого не бачила такого", і для них те, як живуть українці, стало звичайним дивом.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо свобода, коментуючи так звану «експропріацію» врожаю у фермерів Херсонської області з боку рф.

Це мародери, які все, що вони бачать, забирають. Це звичайна практика рашизму – прибирати до своїх рук все, що вони бачать, все, що можуть фізично захопити, користуючись тимчасовою можливістю. Це не тільки зерно, це й унітази, це і побутова техніка... Мало того, це зерно і те, що вони роблять, стане їм кісткою в горлі. І точно вони це не проковтнуть, - сказав Данілов.

Вони, як кажуть в народі, хапають все під шумок. Ще раз наголошую, я більш ніж впевнений, що це не надовго, - зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що війська або йдуть воювати, або йдуть займатися мародерством. 

На жаль, ми бачимо не тільки мародерство, ми бачимо тероризм. Ми бачимо те, що вони робили в українських містах, і ми не про все ще можемо дізнатися, - сказав Данілов.

Він зауважив, що взагалі не розуміє, "як така країна (як РФ - ред.) існує на мапі світу", як до такої країни їдуть якісь поважні люди, "спілкуються з людиною, яка є сучасним Гітлером".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Дружини російських окупантів закликають своїх чоловіків ґвалтувати українських жінок (відео) Дружини російських окупантів закликають своїх чоловіків ґвалтувати українських жінок (відео)
Жінка сама запропонувала це загарбнику, єдиним її проханням було "аби їй він цього не розповідав".
Loading...
Load next