У Єврокомісії обговорять надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС наступного тижня

У Єврокомісії обговорять надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС наступного тижня

Європейська комісія наступного тижня обговорить надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС для підготовки позиції до саміту Євросоюзу наприкінці червня. Про це заявив на брифінгу у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Колегія єврокомісарів отримає запрошення провести дебати з цього питання (надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС – ред.) наступного понеділка. Вона вийде з думкою на нараді цього тижня. Це відбудеться не в середу, 15-го, а скоріше 17-го. А все інше ще потрібно затвердити, - сказав Мамер.

За його словами, також обговорюватимуться питання щодо набуття статусу кандидата Молдовою та Грузією.

За словами речника, це «стандартна практика».

Нагадаємо, що "Ми обов’язково отримаємо відповідь, чому росії вдалось окупувати південь України", — Данілов.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Loading...
Load next