путін порівняв себе із Петром І, виправдовуючи вторгнення рф в Україну (відео)

путін порівняв себе із Петром І, виправдовуючи вторгнення рф в Україну (відео)
Дії рф, за його словами, начебто виправдані, бо Україна — це "російська територія".

Президент росії володимир путін прихильно порівнював себе з Петром Першим (Великим), російським монархом кінця 17 століття, використавши це порівняння, щоб виправдати вторгнення росії в Україну. 

Про це повідомляє CNN, передає ПравдаТУТ News.

Під час відвідування в четвер виставки, присвяченої першому російському імператору, путін спробував порівняти завоювання Швеції Петром Великим у 18 столітті з його сучасним військовим вторгненням в Україну. 

У своїх коментарях путін стверджував, що Петро Великий не завойовував, а боровся за територію, яка по праву належить росії. 

Далі він проводив паралель із сьогоднішньою війною в Україні, припускаючи, що останні військові дії росії — де його війська знищили українські міста та вбили тисячі невинних чоловіків, жінок і дітей — виправдані, оскільки Україна не є законною суверенною державою, а насправді російська територія.

Чому він [Петро Великий] пішов туди? Він забрав назад і укріпив. І, схоже, наша доля також «забрати і зміцнити», якщо ми будемо вважати, що ці базові цінності є основою нашого існування, то нам вдасться вирішити проблему й завдання, які попереду, - сказав Путін.  

Путін продовжив, додавши, що європейські країни спочатку не визнали Санкт-Петербург російським, прирівнюючи це до нинішньої ситуації на окупованих росією українських територіях, включаючи Крим, яку США та європейські союзники не визнають російським. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Loading...
Load next