Путін не переможе, — Олаф Шольц

Путін не переможе, — Олаф Шольц

Канцлер ФРН  Олаф Шольц підкреслив готовність Північноатлантичного альянсу запобігти розширенню масштабів війни, яку розпочала Росія проти України.

Про це пише DW, передає "ПравдаТУТ News".

 Путіну не слід недооцінювати рішучість НАТО захищати всіх своїх членів, — заявив Шольц у телевізійному зверненні до громадян Німеччини увечері у четвер, 24 лютого.

За його словами, це стосується всіх партнерів НАТО на сході Європи — країн Балтії, а також Польщі, Румунії, Болгарії та Словаччини. Партнери з альянсу єдині на думці, що "всіма доступними засобами" необхідно запобігти поширенню конфлікту на інші країни, сказав Олаф Шольц. 

Німеччина та її союзники знають, як захищатися, — попередив він.

Вторгнувшись в Україну, Володимир Путін намагається насильно змінити кордони в Європі і "можливо стерти з карти світу цілу країну", заявив глава німецького уряду. 

Ми є свідками початку війни, якої ми не бачили в Європі понад 75 років, — сказав він, додавши, що відповідальність за цю війну лежить особисто на президенті Росії. 

Ця війна – війна Путіна.  Він один, а не російський народ, зважився на цю війну, – підкреслив Олаф Шольц.

Він знову закликав Путіна вивести війська з України. 

Негайно припиніть бойові дії, виведіть війська з території України, відкликайте визнання регіонів Донецької та Луганської областей, що суперечить міжнародному праву, — наголосив політик. 

За словами Шольца, санкції, які планує запровадити ЄС щодо Росії на тлі її агресії в Україні, жорстко вдарять у російську економіку. 

Путін не переможе, — підсумував канцлер ФРН.

Нагадаємо, ЗСУ відбили Антонівський міст і закріпилися на лівобережжі Херсона.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next