"Нам потрібна потужна наступальна зброя": Зеленський пояснив, чому війна в Україні затягується

"Нам потрібна потужна наступальна зброя": Зеленський пояснив, чому війна в Україні затягується

Україна потребує прискорення постачання зброї для більш інтенсивного звільнення тимчасово окупованих територій. Без цього - війна буде лише затягуватись, а кількість жертв - збільшуватись.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників American Jewish Committee Global Forum.

Світ повинен продовжувати тиснути на Росію й допомагати Україні, аби війна якнайшвидше закінчилась.

Захищайте необхідність посилення санкцій проти Росії. Це вам по силах. Допомагайте нам прискорити постачання зброї до України, щоб ми могли звільнити окуповані райони. Нам потрібна потужна наступальна зброя без якої війна лише затягується і жертви збільшуються, - заявив Зеленський.

Своєю чергою радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк 13 червня у Twitter заявив, що українській армії для досягнення паритету з Росією на фронті необхідні кілька тисяч одиниць важкої техніки.

Кажучи прямо – щоб закінчити війну, нам потрібен паритет важких озброєнь, – ідеться у повідомленні.
 

Подоляк наводить список, у ньому 1000 гаубиць калібру 155 мм, 300 реактивних систем залпового вогню, 500 танків, 2000 одиниць бронетехніки і 1000 безпілотних літальних апаратів.

На думку радника, постачання техніки в таких обсягах забезпечить Україні перемогу.

Подоляк додав, що очікує на позитивне рішення Контактної групи міністрів оборони, зустріч якої відбудеться 15 червня в Брюсселі.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Латвії побажав рф поразки у війні проти України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть
Член української делегації та керівник правлячої партії «Слуга народу» Давид Арахамія уточнив час початку чергового раунду українсько-російських переговорів.
Loading...
Load next