Віктор Андрусів звільнився з посад радника голови МВС та керівника ОП

Віктор Андрусів звільнився з посад радника голови МВС та керівника ОП
Причини поки невідомі.

Віктор Андрусів звільнився з посад радника міністра внутрішніх справ України та радника керівника Офісу президента.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Політик не розповів, якою є причина його звільнення та чим він займеться опісля того, як залишить посаду. 

Звільнився з Офісу президента і МВС. Деталі трохи згодом, — зазначив він.

Що відомо про Віктора Андрусіва: 

  • 2006 року Віктор Андрусів став членом всеукраїнської громадської молодіжної організації «Демократичний Альянс» (до 2007 року — Християнсько-демократична молодь України), яка у 2010 році ухвалила рішення про створення політичної партії. Віктор Андрусів був обраний заступником голови партії Демократичний альянс.
  • Заснував та очолював аналітичну структуру партії Інститут Демократичного Альянсу імені Р. Шумана. Відіграв одну з ключових ролей в організації кампанії акцій протесту Демократичного альянсу під Межигір'ям, яка розпочалася у квітні 2013 року, пізніше — у формуванні позиції та координації участі партії у Революції Гідності. Виступав проти укладення опозицією угоди з Януковичем.
  • На початку виборчої кампанії парламентських виборів 2014 року вийшов із Демократичного альянсу. Що стало причиною такого рішення публічно Андрусів не коментував.
  • У березні 2015 року на з'їзді політичної партії Українська платформа «Собор» Віктора Андрусіва обрано заступником голови партії. На цьому ж з'їзді партію перейменовано в Республіканську платформу.
  • З липня 2015 року по лютий 2016 Віктор Андрусів працював заступником Голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань.
  • Пізніше був на призначений на посаду виконавчого директора аналітичного центру Український інститут майбутнього, який створював з нуля. За час його керівництва УІМ увійшов в перелік провідних аналітичних центрів України. 
  • Віктор Андрусів входив до передвиборчого штабу Президента Володимира Зеленського.
  • У 2021 році заснував Київську школу державного управління ім. Сергія Нижного.

З початку російсько-української війни заснував ряд гуманітарних проєктів, зокрема:

  1. «Прихисток» — сайт для пошуку тимчасового житла біженцями (спільно з дружиною Галиною Янченко);
  2. «RecreateUA» — проєкт для архітекторів, які пропонують ідеї відновлення зруйнованих будівель;
  3. «Добробат» — волонтерський проєкт допомоги у відновленні зруйнованих будівель в звільнених містах.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Була задача, Арахамія її виконав": Разумков заявив, що не мав конфліктів зі "Слугою народу" "Була задача, Арахамія її виконав": Разумков заявив, що не мав конфліктів зі "Слугою народу"
Разумков запевнив, що в нього немає ідеологічних суперечностей із членами фракції “Слуга народу”, однак переконаний, що саме його однопартійцям поставили завдання зібрати голоси за його відставку.
Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення Міністр внутрішніх справ Аваков офіційно подав заяву на звільнення
Арсен Аваков був єдиним міністром, який прийшов після зміни влади в Україні 2014 року та працював ще за часів Порошенка і не втратив своєї посади.
Loading...
Load next