В Америці розповіли, як контрнаступ України вдарив по російському диктатору

В Америці розповіли, як контрнаступ України вдарив по російському диктатору

У США поки що не можуть з упевненістю сказати, що контрнаступ ЗСУ у Харківській області переламав хід війни з росією. Проте дії українських військових американці вважають "дивовижними". Про це розповів координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише CNN.

Що ми збираємося робити, то це продовжувати забезпечувати їх інструментами та можливостями, які їм необхідні для продовження успіху, — сказав Кірбі.

За його словами, контрнаступ українців змусив росіян відступити із зайнятих населених пунктів.

Крім того, Кірбі сказав, що від початку війни у солдатів російської армії не було згуртованості та хорошого керівництва. Також у них не було морального духу, тому вони тікали від бою навіть у перші тижні війни, коли велася битва за Київ.

При цьому американський чиновник заявив, що президенту рф володимиру путіну стає все важче приховувати від російської громадськості масштабні поразки своєї армії в Україні.

Нагадаємо, раніше в NYT писали, що успішний контрнаступ ЗСУ та відступ військ рф підриває репутацію путіна.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Loading...
Load next