Хакери зі Львова зламали мільйони акаунтів в Україні та ЄС для прокремлівських фейків - СБУ

Хакери зі Львова зламали мільйони акаунтів в Україні та ЄС для прокремлівських фейків - СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала хакерське угруповання, яке «зламало» майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС. До його складу входило декілька хакерів зі Львова, які діяли в інтересах рф. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах. Повідомила СБУ.

Зловмисники зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу, отримуючи доступ до персональних даних громадян. Цю конфіденційну інформацію продавали через анонімну платформу «Даркнет», а гроші отримували на заборонені в нашій державі електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney, - ідеться у повідомленні.

За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали майже 14 млн грн «прибутку». Їхніми «оптовими клієнтами» були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових новин з фронту та створення панічних настроїв, вказали у СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у хакерів докази незаконної діяльності. Організатору повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото) У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото)
Вчора ввечері, 26 квітня, близько 19 год сталось смертельна ДТП на трасі Мукачево-Рогатин-Львів між селами Залужжя та Зубівка Мукачівського району.
В СБУ пояснили, як хакери зламали сайти держструктур В СБУ пояснили, як хакери зламали сайти держструктур
Уже відновило роботу 95% сайтів, що постраждали внаслідок кібератаки на державні інформаційні ресурси в ніч на п'ятницю.
Підтримував агресію рф проти України (відео) Підтримував агресію рф проти України (відео)
СБУ оголосила підозру ще одному шанувальнику «руZZкого мира». Чоловік також за гроші від кураторів з росії намагався здати ворогу позиції блок-постів ЗСУ.
Loading...
Load next