Вибух у львівському будинку (ВІДЕО)

Вибух у львівському будинку (ВІДЕО)
Зруйновані стіни та ледь врятовані життя: троє осіб постраждали внаслідок вибуху газової колонки в будинку на вул. Замарстинівській.

Потрощені стіни та заледве врятовані життя: ввечері у Львові пролунав вибух. Відомо, що в будинку на вулиці Замарстинівській, 28 в одному з помешкань підірвалася газова колонка. Внаслідок цього були зруйновані двері в загальному коридорі та перегородка між двома квартирами.    

Загальна кількість особового складу, яка залучена близько 25-ти осіб. По прибуттю першого підрозділу було встановлено, що вибух відбувся на другому поверсі. Квартира на другому поверсі охоплена вогнем, всередині були люди, - заступник начальника оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС Львівщини, Володимир Дубасюк.


Водночас із гасінням полум’я пожежникам доводилося виводити мешканців з будинку на свіже повітря. Загалом евакуювали трьох людей, яких потім передали медикам. Двоє з них були у квартирі на момент вибуху.


Підійшов до колонки, хотів відкрити і закрити газ, бо так сказав майстер і одразу вибух. Я побачив таке просто полум’я, воно пішло вниз і зразу вибух. Просто водоспад, таке синє полум’я, - потерпілий, Олег.

Мешканці будинку шоковані подією.


Чоловік був на роботі. І я так вибігала, обпіклася, не встигла нічого взяти. Ні документів, ні телефону, нічого.  В тому чому була, то все згоріло на мені. Тільки встигла вибігти і все, - потерпіла, Юлія.

Постраждалих ушпиталили у відділення невідкладної допомоги 8-ї лікарні. У власниці помешкання діагностували майже 25% опіків тіла та пошкодження дихальних шляхів.


Загальний стан є важки, але стабільний. У відділенні невідкладної допомоги проведено інтенсивну протишокову терапію. Для подальшого лікування забрано до реанімаційного відділення. Станом на зараз пацієнтка є у свідомості. З засобів протишокової терапії є інтенсивна терапія у вигляді правильного знеболення медикаментного, це включає мультемедальну анестезію, - Марта Боднарчук, лікар-анестезіолог 8-ї лікарні першого територіального медичного об’єднання Львова.
 

З реанімації потерпілу перевели на стаціонар в опікове відділення. Тепер ж у неї попереду тривалий період лікування, - наголошують медики.


На даному етапі оперативних втручань ми не будемо робити, але в подальшому потрібна буде пластика кістей, тому що на кистях є глибші опіки. Буде проводитися поетапна некректомія, висічення мертвих тканин. Й відповідно закриття дефектів пластичних автодермопластикою, - лікар-комбустіолог центру термічної травми 8-ї лікарні першого територіального медичного об’єднання Львова, Іван Рик.


У будинку, де стався вибух, налічується 13 квартир. За даними міської ради, там проживають 28 осіб. Однак ніхто з мешканців не погодився на тимчасовий переїзд з пошкодженої будівлі, бо не зазнали значних збитків. А з людьми, які зараз у лікарні зв’яжуться дещо згодом щодо виділення тимчасового житла. Сьогодні також зібрали комісію ТЕБ і НС, аби погодити початок ремонту.


По-перше в 17 квартирі відновити перегородки. Друге, то між 17 і 21 квартирою відновити перекриття, крім того станом на зараз там немає вікон, тому також треба встановити вікна. Це підпадає під визначення протиаварійних робіт і власне усі протиаварійні роботи, які необхідні першочергово будуть виконані у даних квартирах, - Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ.

Кошти на роботи виділять з резервного бюджету міста, а триватиме процес реконструкції у будинку орієнтовно півтора місяці.


Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Стояла навколішки й плакала посеред траси: на Львівщині врятували жінку Стояла навколішки й плакала посеред траси: на Львівщині врятували жінку
Нетвереза жінка була у небезпеці, адже вона знаходилася на суцільній смузі та її могла збити машина.
Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка) Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка)
З 30 жовтня до "червоної" зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська і Львівська області.
У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото) У ДТП на трасі Мукачево-Львів загинули троє людей (фото)
Вчора ввечері, 26 квітня, близько 19 год сталось смертельна ДТП на трасі Мукачево-Рогатин-Львів між селами Залужжя та Зубівка Мукачівського району.
Loading...
Load next