Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстровано як монастир у складі ПЦУ. Про це повідомив представник Блаженнійшого Митрополита Епіфанія архієпископ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebookє

Ще одна приємна новина від 1 грудня: Зареєстровано Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру як монастир у складі ПЦУ
1 грудня 2022 р. було зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Відомості про цю юридичну особу в складі Помісної Церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205), - написав Зоря.

Він також зазначив, що на практиці це означає, що є юридична особа, яка може отримати у користування майно - храми і приміщення. Відтак створюється можливість вибору для ченців та вірних - за ким йти.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Влаштувала справжню істерику: російська пропагандистка Скабєєва обурилась демонтажем пам'ятника в Києві (відео) Влаштувала справжню істерику: російська пропагандистка Скабєєва обурилась демонтажем пам'ятника в Києві (відео)
Пам'ятник на честь дружби Києва і Москви було встановлено у серпні 2001 року, який був встановлений у сквері по вулиці Маршала Якубовського, 8. Однак, Київська міська рада через численні звернення мешканців столиці прийняла рішення про демонтаж монумента.
МЗС: Україна розраховує, що ООН приєднається до «Кримської платформи» МЗС: Україна розраховує, що ООН приєднається до «Кримської платформи»
Вкрай важливим завданням залишається втілити зусилля з реформування та удосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сьогодення. Україна і надалі готова всіляко сприяти успішності цієї важливої місії.
Loading...
Load next