У російському СІЗО помер український політв'язень

У російському СІЗО помер український політв'язень

У російському СІЗО помер кримськотатарський активіст Джеміль Гафаров, раніше засуджений судом рф за звинуваченням у причетності до діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка визнана терористичною в росії. Повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на заяву голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Гафаров помер у СІЗО в Новочеркаську (Ростовська область) у віці 60 років. 

У нього було діагностовано ниркову недостатність. У листопаді минулого року він переніс серцевий напад. За словами Гафарова, адміністрація СІЗО відмовляла йому в медичній допомозі. Адвокати говорили, що утримання в СІЗО небезпечне для життя Гафарова.

Він каже, що йому дуже погано, двічі на день бувають напади... Каже, що намагаються дати якісь ліки, але щоб їх пити - потрібна консультація лікаря щодо нирок, у нього ниркова недостатність, а те, що дають від серця, може позначитися на нирках. Він навіть не встає, коли говорить, - сказав адвокат.

Гафаров говорив, що очікує етапу в російську колонію:

Виживу я на етапі чи ні – незрозуміло. Як мене будуть місяцями етапувати? Їхати буде дуже важко.

Федеральна служба виконання покарань рф не коментувала інформацію адвокатів і рідних Гафарова.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео) Прив'язували скотчем до стільця й допитували: кримський татарин про вербування ФСБ (відео)
Він публічно заявив, що "стукачем бути не хоче".
Loading...
Load next