Україна розпочинає підготовку дипломатичних кадрів для Африки – Кулеба

Україна розпочинає підготовку дипломатичних кадрів для Африки – Кулеба

На базі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України розпочинається комплексний чотириденний навчальний онлайн-курс для дипломатів із країн Африки, курс продовжить "ренесанс відносин" України та країн Африки. Зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Під час мого турне наші африканські партнери виявили неабиякий інтерес у вивченні українського дипломатичного досвіду. За рік протидії повномасштабному вторгненню росії Україна зарекомендувала себе як беззаперечний міжнародних лідер у сферах комунікацій, публічної дипломатії, боротьби з дезінформацією та антикризового реагування. Навчальний курс, який розробило МЗС України, продовжить ренесанс відносин України та країн Африки, а також стане нашим практичним внеском у зміцнення стійкості країн Африканського континенту, - наводить слова Кулеби пресслужба МЗС.

У рамках курсу "Безпека та дипломатія у воєнний час. Український досвід" понад 200 дипломатів з таких країн, як Нігерія, Кенія, Ефіопія, Сомалі, Кот-д'Івуар, ПАР, Ботсвана, Мозамбік та Сенегал, матимуть унікальну можливість запозичувати досвід українських дипломатів-практиків, провідних науковців-міжнародників і експертів аналітичних центрів.

За словами Кулеби, в рамках активізації відносин з Африкою МЗС України планує провести у 2023 році серію аналогічних навчальних курсів для низки інших африканських країн.

Нагадаємо, що Зеленський увів до складу Ставки нових очільників СБУ та МВС.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській
Наталю Поклонську, колись українську чиновницю, а згодом затяту прихильницю анексії Криму і депутатку російської Держдуми можуть відправити у в Африку - працювати послом у Кабо-Верде.
"Англосакси щось готують": Лавров заявив, що Росія порадить частині своїх дипломатів виїхати з України "Англосакси щось готують": Лавров заявив, що Росія порадить частині своїх дипломатів виїхати з України
Також Лавров порівняв Кулебу із Геббельсом через відмову вести прямі перемовини з терористами "ЛДНР".
Loading...
Load next