Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській

Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській
Наталю Поклонську, колись українську чиновницю, а згодом затяту прихильницю анексії Криму і депутатку російської Держдуми можуть відправити у в Африку - працювати послом у Кабо-Верде.

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна за певних обставин може "зіпсувати життя" скандальній Наталії Поклонській – українській колаборантці та колишній "прокурорці Криму", яку Росія хоче відправити працювати в Африку. Зокрема, чутки щодо призначення Поклонської Кулеба прокоментував у програмі "Велика п’ятниця" на телеканалі "Україна 24".

Треба перевірити, чи вона ще є громадянкою України. Якщо залишається, то тоді в нас є можливість зіпсувати їй життя. Якщо вона вже вийшла з громадянства України та є громадянкою Росії, то вони там можуть призначати кого завгодно і куди завгодно, - зазначив міністр.

Окрім цього, Кулеба вважає історію з Поклонською "дуже красивою ілюстрацією долі зрадників"

Якщо ви зрадите своїй державі, то держава, заради якої ви зрадили, в даному випадку Росія, вас просто використає і відправить в Кабо-Верде, при всій повазі до Кабо-Верде, - додав Дмитро Кулеба.

Зокрема, за даними низки російських ЗМІ, кандидатура Поклонської на посаду посла може бути схвалена вже найближчим часом, а відповідні документи на неї вже нібито готові.

Однак, глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін у своєму Telegram-каналі заявив, що заяву Кулеби про намір Києва "зіпсувати життя" Поклонській "правильно б розглянути в ЄСПЛ" : "Подібна заява говорить про те, що міністр закордонних справ України на офіційному рівні підтвердив, що Київ у відношенні своїх же громадян готовий застосовувати заходи, притаманні тоталітарним режимам".

А за Поклонську не хвилюйтеся. Вона громадянка Російської Федерації. Її права і свободи будуть захищені від усіх нападок. І від таких міністрів теж, - додав Володін.

 Зауважимо, що Республіка Кабо-Верденевелика держава в Західній Африці, розташована в Атлантичному океані на Островах Зеленого Мису. Колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття. Острови Зеленого Мису – це архіпелаг з 18 островів. Станом на 2020 рік населення держави складало 560 тисяч осіб.

Читайте також
"Сховатися не вийде навіть в Африці": Україна звернулася до Кабо-Верде через Поклонську "Сховатися не вийде навіть в Африці": Україна звернулася до Кабо-Верде через Поклонську
Колишня прокурорка окупованого Криму перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Loading...
Load next