В Україні однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора

В Україні однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора
Однорічній дитині вперше в Україні пересадили шкіру від посмертного донора

Наталія – мама маленького Андрійка. З її синочком трапилась біда, поки вона відволіклась аби приготувати кашу для дитини, хлопчик потягнув чайник за дріт і перелив на себе кипяток.

Він дуже плакав. Він вже аж не міг плакати. Почервоніла, на личку почервоніла шкіра, а тут він ж одягнений був я почала йому одяг знімати вже у ванній. Ми приїхали сюда, нас в реанмацію повели і ми там були цілу ніч. Нам капельниці йому там цілу ніч капали. І потім на ранок вже йому вже так як трошки легше стало. Цілу ніч коли йому капали я. Я просила Бога, молилася, щоб .., - розповідає мати пацієнта Наталія.

Згадувати ці моменти жінці складно. Адже Андрійко отримав дуже складні опіки, через що довелось виконувати операцію з пересадки шкіри.

Андрійко до нас потрапив у важкому стані. У нього було 25% приблизно опіків тіла і складність була в тому, що це були опіки шиї, обличчя, грудної клітки, тобто верхня частина тулуба і на майбутнє, як прогностично, ознака це складність в тому що в майбутньому можуть почати рости рубці і відповідно контрактури, – керівниця Міського центру термічної обробки і пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова Леся Стрілка.

Для того, що б лікування хлопчика було максимально безболісне та ефективне опікові хірурги лікарні Святого Миколая вирішили пересадити йому шкіру від посмертного донора, чого таким маленьким діткам ще не робили ніколи.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Знімав контент для соцмереж: у центрі Львова чоловік влаштував стрілянину (фото) Знімав контент для соцмереж: у центрі Львова чоловік влаштував стрілянину (фото)
За стрілянину у кафе та так звані "зйомки контенту" чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Постраждалим від прориву колектора на вул. Торф'яній виплатять компенсації (відео) Постраждалим від прориву колектора на вул. Торф'яній виплатять компенсації (відео)
Мешканцям, чиє майно постраждало від прориву аварійного колектора виплатять по 20 тис грн.
Самокати на вулицях Львова: як безпечно пересуватись по місту на новому електротранспорті (відео) Самокати на вулицях Львова: як безпечно пересуватись по місту на новому електротранспорті (відео)
Прихильників нового екотранспорту у Львові дедалі більше, а правила дорожнього руху для них досі не прописані. Зокрема, про такий вид транспорту у законодавстві взагалі не йдеться.
Loading...
Load next