На Львівщині висадили понад 4 тисячі саджанців сосни та дуба

На Львівщині висадили понад 4 тисячі саджанців сосни та дуба

Нові дерева висадили у В’язівському лісництві філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України» в межах акції «Створюємо ліси разом».

Висадку дерев приурочили до 140-річчя кафедри географії у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Серед учасників – працівники департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, представники ректорату ЛНУ ім. Івана Франка та географічного факультету, повідомляють в пресслужбі ЛОВА.

Під час акції висадили садивний матеріал з закритою кореневою системою, приживлюваність якого є майже стовідсотковою. Лісівники «Львівського лісового господарства» провели інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур.

Загалом на ділянці, площею 1,2 га в урочищі Туринка В’язівського лісництва, висадили 4080 дерев, що у відсотковому співвідношенні становлять 80% - саджанці сосни звичайної, 20% – дуба звичайного з вкрапленнями ялини та модрину європейську.

До речі, третина працівників департаменту екології та природних ресурсів є випускниками географічного факультету львівського вишу.

Сподіваємося, що проведення таких ініціатив з озелення країни, реалізація яких станом на сьогодні є можливою лише завдяки нашим захисникам, приверне увагу кожного громадянина та зацікавить посадити своє дерево на користь громади, країни та на благо лісу, примножуючи тим самим природні багатства Землі, – зазначив начальник управління охорони природних ресурсів департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Володимир Діяк.

Нагадаємо, Зеленський збирав Ставку: обговорили схему розподілу боєприпасів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео) Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео)
Сезон цвітіння сакур – у самому розпалі. Загалом у Львові налічують близько 200 дерев японської вишні.
На Львівщині облаштували новий парк на території Чолгинського орнітологічного заказника (відео) На Львівщині облаштували новий парк на території Чолгинського орнітологічного заказника (відео)
На території Чолгинського орнітологічного заказника Яворівського району Львівської області екоактивісти вирішили облаштувати новий парк. У межах цього проекту люди висадили 300 ялинок у формі мандали.
Loading...
Load next