На Миколаївщині у водоймах виявили холероподібний вібріон

На Миколаївщині у водоймах виявили холероподібний вібріон

На Миколаївщині у річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За результатами дослідження води поверхневих водойм на територіях Миколаївської області, що зазнали підтоплення, станом на 18 червня 2023 року холерного вібріону у воді не виділено, проте є холероподібний вібріон (який є маркером можливої наявності холерного вібріону). Зокрема його знайдено в р. Інгулець (м. Снігурівка), Бузькому лимані (пляж «Чайка», рекреаційна зона «Намив», м. Миколаїв), р. Інгул (м. Миколаїв), Дніпро-Бузький лиман, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що за мікробіологічними показниками лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить у р. Інгулець – 240000000, Дніпро-Бузькому лимані - 6200 – 13000.

У центрі контрою наголосили: за санітарно-хімічними показники вода у р. Інгулець не відповідає нормативам за розчиненим киснем, сухим залишком, хлоридами, залізом тощо. У Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку.

Нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

Нагадаємо, Окупанти перекидають свої сили із Херсонщини на Запорізький напрямок - мер Мелітополя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Побачення закінчилось трагедією: під Харковом в затонулому авто загинула молода пара (відео) Побачення закінчилось трагедією: під Харковом в затонулому авто загинула молода пара (відео)
Мікроавтобус з хлопцем і дівчиною з'їхав у воду і швидко пішов на дно. В салоні автомобіля перебувала молода пара, яка не встигла вибратись з транспорту та загинула. Про особи загиблих не повідомляється.
Пішли купатись без дозволу: на Чернігівщині у ставку потонули двоє братів Пішли купатись без дозволу: на Чернігівщині у ставку потонули двоє братів
Двоє неповнолітніх братів 10-ти на 14-ти років без дозволу батьків пішли купатись до місцевої водойми. Дітей довго не було вдома, тому батько пішов їх шукати та виявив речі хлопчиків на березі водойми.
Loading...
Load next