Україна налагодить випуск 155-мм снарядів

Україна налагодить випуск 155-мм снарядів

До кінця поточного 2023 року Україна планує запустити виробництво 155-мм боєприпасів, що відповідають стандартам НАТО. Одночасно зберігається виробництво снарядів радянських калібрів 152 мм і 122 мм. 

Про це розповів міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Так, за словами міністра, у липні поточного року обсяг виробництва мінометних і артилерійських боєприпасів в Україні подвоївся, порівняно з результатами за 2022 рік. Ці дані, на думку топчиновника, свідчать не стільки про поточну виробничу потужність України, скільки про значне збільшення виробництва, як порівняти з попереднім періодом.

За словами Олександра Камишина, потрібен певний час, щоб країна змогла задовольнити свої поточні потреби в боєприпасах.

Міністр зазначив, що він відвідав безліч заводів по країні та за її межами. Його вразило те, що деякі з цих підприємств не працюють цілодобово і у вихідні дні.

На другий рік війни всі мають працювати 24/7, - зазначив Камишин.

Очільник міністерства висловив сподівання, що міжнародні компанії послідують прикладу Rheinmetall з Німеччини, BAE Systems з Великої Британії та Baykar з Туреччини, які вже працюють над відкриттям виробничих майданчиків в Україні. Кілька американських виробників озброєння також виявили інтерес до співпраці, додав міністр.

Він наголосив, що компанії, які вирішили відкрити підприємства в умовах бойових дій, стоять перед певними ризиками, але їм також надається унікальна можливість проводити випробування і розробляти нову зброю на передовій лінії сучасної військової війни.

Камишин додав, що оборонна промисловість України може зіграти важливу роль у відновленні економіки країни та забезпеченні її стабільності після завершення війни.

Нагадаємо, Уряд Німеччини покращує умови гарантування інвестицій в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next