Фахівці з України проведуть аналіз палива для болгарської АЕС

Фахівці з України проведуть аналіз палива для болгарської АЕС

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) буде залучений до експертизи сумісності ядерного палива із системами одного з реакторів болгарської атомної електростанції "Козлодуй".

Про це повідомляє науково-технічний центр.

Консорціум став переможцем тендеру Агентства ядерного регулювання Болгарії. До консорціуму, окрім ДНТЦ ЯРБ, увійшли українське та чеське підприємства групи компаній Energy Safety Group (Чехія) та ТОВ "Енергобезпека Груп" (Україна).

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки у складі чесько-українського консорціуму проведе експертизу звіту з аналізу безпеки щодо сумісності системи внутрішньореакторного контролю енергоблоку №5 болгарської АЕС "Козлодуй" з ядерним паливом Westinghouse, ‒ зазначають у повідомленні.

Відомо, що учасники консорціуму працюватимуть над проведенням зовнішньої експертизи відібраних звітів з аналізу безпеки щодо ліцензування нового ядерного палива для енергоблоку АЕС.

Нагадаємо, Індія посадила космічний корабель біля південного полюса Місяця

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня
З 1 травня Болгарія дозволила в’їзд туристам на територію країни.
Loading...
Load next