На Херсонщині оголошені перші тендери на відбудову житла

На Херсонщині оголошені перші тендери на відбудову житла

Оголошені перші тендери на відбудову житла у Посад-Покровському.

Про це повідомили в пресслужбі Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

В повідомленні йдеться про те, що Агентство відновлення оголосило перші два тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Також йдеться про те, що усього буде проведено дев'ять тендерів – від п'яти до 14 будинків у кожному.

У серпні цього року Агентство вже розпочало відбудову перших п'яти житлових будинків по вул. Дєдуха площею по 70 кв.м. На черзі – 81 будинок.

У повідомленні зазначено, що це будуть 13 будинків площею 50 кв.м; 40 будинків площею 70 кв. м; 22 будинки площею 90 кв. м; та шість будинків на 120 і 140 кв. м.

За проєктом передбачена комплексна відбудова: спорудження самих житлових будинків та господарських будівель, які мешканці можуть використовувати для своїх потреб – чи як літні кухні чи для власного бізнесу. Також буде виконано внутрішнє оздоблення, щоб будинки були готові до заселення, виконано благоустрій території, підключення до мереж комунікацій.

Посад-Покровське – це  один з перших населених пунктів, де Агентство проводить комплексну відбудову. 

Концепцію розробило архітектурне бюро archimatika. Проєкт пропонує повернути селу автентичний образ, запровадивши дизайн-код. 

У першу чергу будуть відбудовані житлові будинки, аби людям було куди повертатися. Наступним кроком – навчально-виховний комплекс, будинок сільської ради, центр безпеки та нова амбулаторія, відновлення газо-, водо-, електропостачання, а ще  капітальний ремонт автодороги та будівництво обхідної ділянки, вулично-дорожня мережа і комунікації, - йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що с. Посад-Покровське опинилося в епіцентрі бойових дій з початком повномасштабної війни і 9 місяців перебувало на лінії вогню. Щоденно зазнавало більше ніж 350 обстрілів усіма можливими видами зброї. Через це знищено понад тисячу будівель – житлових будинків і соціальної інфраструктури. 

У квітні цього року Посад-Покровське було включено до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

У повідомленні йдеться про те, що перш ніж оголосити тендери, Агентство відновлення провело публічні консультації з представниками будівельних компаній. Учасникам розповіли  про план відбудови та обговорили процедуру закупівлі і основні тендерні вимоги.

Також було зазначено про те, що нещодавно Агентство відновлення розробило нову методику проведення тендерів на цивільне будівництво, яка значно спрощує компаніям участь у закупівлях.

Нагадаємо, На Буковині за дві доби шахраї ошукали місцевих на 115 тис. грн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
LEV Development пропонує знижки на житло для військових, мешканців ТОТ та тих, хто втратив житло LEV Development пропонує знижки на житло для військових, мешканців ТОТ та тих, хто втратив житло
LEV Development, українська компанія з будівництва житла, запустила спеціальну пропозицію на придбання житла для військовослужбовців ЗСУ та їхніх сімей, мешканців тимчасово окупованих територій та тих, хто втратив житло внаслідок бойових дій.
Львівщина долучилася до відбудови Херсонщини Львівщина долучилася до відбудови Херсонщини
На відновлення приватних осель та об’єктів соціальної інфраструктури у Білій Криниці, Новій Зорі і Таврійському Львівщина виділила 10 млн грн
Loading...
Load next