Фонтан біля Львівського оперного театру незабаром відкриють

Фонтан біля Львівського оперного театру незабаром відкриють
Будівельники вже виконали найскладнішу підземну роботу і зараз займаються мощенням плитки.

Будівельники вже виконали найскладнішу підземну роботу і зараз займаються мощенням плитки.

Після ремонту вся площа перед оперним стане максимально доступною для людей і вона стане своєрідним доповненням і окрасою театру. Тут встановлять нові лавочки, які будуть вбудовані в парапети зелених зон, з'явиться безкоштовний вай-фай, інформаційні бокси та велопарковки.

Фонтан буде музичний і світловий. Два рази на день, а саме о 12:00 та 18:00 тут відтворюватимуться композиції львівських виконавців, яка лунає в Оперному театрі.

"Для багатьох людей світу Львівська опера є символом нашого міста, тому були проведені великі дискусії, яким же має бути цей фонтан. Вже проведена уся складна робота по облаштуванню цього фонтану. 4 місяці будівельники були в землі – серйозні бетонні роботи, комунікації, мережі. Зараз ми вже вийшли із землі і йде замощення площі. Очікуємо, що до кінця вересня роботи будуть завершені. Тут буде дуже якісна плитка, комунікації – все роблять за найвищими стандартами, бо це обличчя нашого міста", – розповів міський голова Львова.

Візуалізація

Приблизна вартість облаштування нового водограю і площі - 1,5 мільйонів доларів. Також за міський кошт реконструюють алею поблизу оперного.

Завершити всі роботи мають до кінця вересня.

Підрядна організація провела демонтаж старого фонтану і його передано на баланс «Стрийського парку». Як наголосив Андрій Садовий, фонтан біля оперного буде одним з найкращих фонтанів України. 

Нагадаємо, що у підземеллях колишнього Домініканського монастиря демонструють відеоінсталяцію «Внутрішні землі». Інсталяцію створив режисер Олександр Дірдовський.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Помер колишній футболіст та тренер львівських «Карпат» Борис Рассихін
Про це повідомив прессекретар ФК «Карпати» Юрій Назаркевич.Вчора, 16 березня, на 84 році життя помер колишній гравець «Карпат», відомий український фахівець футболу та заслужений тренер України Бори
Loading...
Load next