У Німеччині викрили російсько-євразійську мережу з відмивання коштів

У Німеччині викрили російсько-євразійську мережу з відмивання коштів

Генеральна прокуратура Берліна оголосила про розкриття обширної мережі з відмивання грошей, яка охоплювала Росію та країни Євразії.

Про це повідомляє DW.

Відомо, що ця мережа, можливо, переказувала значні суми грошей, походження яких намагалися приховати.

У межах розслідування німецькі правоохоронці провели обшуки в 58 житлових та комерційних будівлях у федеральних землях Берлін, Бранденбург, Баден-Вюртемберг та Саксонія. Також були проведені обшуки в Латвії та на Мальті за участю місцевих слідчих, Євроюсту та Європолу, під час яких були конфісковані бізнес-документи, електронні пристрої та мобільні телефони.

У справі зазначено 11 підозрюваних у віці від 31 до 58 років, проте подальша інформація про них нині не доступна. За слідством, ці особи створили мережу компаній на базі фінансової установи на Мальті зі штучними керівниками для здійснення операцій з відмивання грошей, приблизно не пізніше липня 2021 року. За даними слідства, головними центрами діяльності групи були Берлін та Рига.

Одного з підозрюваних вже затримано у Бранденбурзі, його вік 53 роки. Крім того, було заморожено кошти на восьми мальтійських банківських рахунках.

Нагадаємо, У Молдові затримали підозрюваного у підпалі дверей інформаційного центру НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Фабрика російських фейків": СБУ накрила кібергрупу у Житомирській області (фото) "Фабрика російських фейків": СБУ накрила кібергрупу у Житомирській області (фото)
Через них представники країни-агресора поширювали деструктивний антиукраїнський контент.
Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото) Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото)
Правоохоронці вручили підозру підряднику, який привласнив 2,6 мільйони гривень із бюджету на капітальному ремонті доріг Київщини.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Loading...
Load next