Закарпатець "поховав" дружину, щоб втекти за кордон

Закарпатець "поховав" дружину, щоб втекти за кордон

Закарпатець намагався виїхати до Угорщини, надавши прикордонникам фальшивий документ про смерть дружини.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У пункті пропуску "Тиса" тридцятирічний закарпатець надав на перевірку прикордонникам свідоцтво про смерть дружини та документи, що підтверджують їхній шлюб та народження спільного сина. Це мало стати підставою для його виїзду за межі України як батька, що самотужки виховує дитину.

Втім, у ході перевірки прикордонники встановили, що свідоцтво про смерть жінки є підробленим. Згодом чоловік зізнався, що його дружина жива та здорова, а сфальшований документ йому передав водій мікроавтобуса, яким він перетинав кордон, перед в’їздом у пункт пропуску.

Обом чоловікам доведеться відповідати за вчинене перед законом. У діях псевдовдівця вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів". Також його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України, – заявили у відомстві.

У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Про дії чоловіків попередили правоохоронці. 

Нагадаємо, В Україні за два роки війни росіяни вбили 194 цивільних медиків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next