Болгарія заборонила в’їзд парі з РФ, яку підозрюють у шпигунстві

Болгарія заборонила в’їзд парі з РФ, яку підозрюють у шпигунстві

Державне агентство національної безпеки Болгарії (SANS) заборонило в'їзд двом особам, підозрюваним у шпигунстві на користь Служби зовнішньої розвідки РФ.

Про це повідомляє Novinite.

Йдеться про громадян Росії Володимира і Тетяну Горочкіних. Їх ідентифікували як імовірних нелегальних шпигунів. Тепер їм заборонено в'їзд на територію Європейського Союзу протягом п'яти років.

Болгарська влада отримала докази того, що ці особи, які раніше діяли під фальшивими іменами - як громадяни Болгарії Денис Рашков та Діана Рашкова, - вели розвідувальну діяльність у країні.

За даними SANS, їхня місія в Болгарії полягала в отриманні автентичних болгарських документів, що посвідчують особу, і біографічних даних для сприяння розвідувальним операціям за межами країни.

Нагадаємо, Греція долучиться до місії по захисту суден від хуситів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства — розвідка Нідерландів Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства — розвідка Нідерландів
Співробітники спецслужб Росії та Китаю використовують LinkedIn для шпигунства, створюючи фейкові акаунти фахівців, щоб добратися до людей, які їх цікавлять.
Гібридна війна в розпалі: за минулий рік СБУ викрила понад 80 ворожих агентів та шпигунів (фото) Гібридна війна в розпалі: за минулий рік СБУ викрила понад 80 ворожих агентів та шпигунів (фото)
Всього було відкрито більш ніж 130 кримінальних проваджень за державну зраду, шпигунство і тероризм.
Loading...
Load next